Ми у Facebook
26.08.2015, 20:15

Сім корисних правил для працюючих мам

Сучасні жінки прануть бути самостійними і встигати всюди. Але часто такі прагнення обертаються втомою, втратою здоров'я та емоційним виснаженням. Саме тому існують прості правила для працюючих мам.
Практично кожна жінка прагне встигати вдома і на роботі, і при цьому знаходити час на особисте дозвілля. Саме для таких мам талановита багатодітна мама Памела Друкерман створила список порад, які допомагають відмінно впоратися з більшістю материнських кошмарів. Ось деякі з них:

1. Жінка, яка працює, прагне осягнути відразу все: бути супер-мамою та ідеальним працівником. Та авторка пропонує новий девіз: "Ідеальних мам не існує". Ви маєте право на помилки і прояви слабкості. Ви не повинні пробігати життєвий марафон у вигляді постійного контролю своєї дитини від народження і до старості. Дозвольте їм бути самостійними. Розприділяйте свої обов'язки.

2. У вас має бути власний дохід. Так вважають більшість француженок. Навіть якщо у вас забезпечений чоловік, ніколи не варто сподіватися лише на його кошти. Життя складається по-різному. І якщо ви залишитеся самотньою, краще уже мати тверду фінансову основу. Та й у сімейному житті ваші кошти зайвими не будуть. І не забувайте, що робота - ще один спосіб самоствердження для жінки.

3. Час на власне життя.Більшість українських матусь вважають своїм обов'язком весь свій час та можливості віддати дітям. Але це неправильно. Ви не повинні йти на крайні міри заради дітей. Намагайтеся знаходити час на особистий відпочинок.

4. Час від часу віддаляйтесь від дитини.Якщо дитина звикне, що ви постійно поруч і робите все за неї, то не вмітиме і у дорослому житті обійтися без вас. Іноді віддаляючись від дітей, ви даєте їм шанс навчитися самостійності та відповідальності.

Як навчити дітей самостійності?

5. Забудьте про почуття провини. Ви не повинні вважати себе неправильною через те, що працюєте, а не сидите увесь день з дитиною. Від цього нічого не зміниться. Діти повинні розуміти, що це все ви робите для вашого спільного благополуччя. Намагайтеся надолужити втрачений спільний час на вихідних, після роботи.

6. Є частина відносин, у яких дитина участі не повинна брати. У вас з чоловіком мають бути моменти усамітнення. Користуйтеся підтримкою бабусь та іноді дозвольте їм поняньчити дітей. Самі, тим часом, проведіть дозвілля разом з коханим. Влаштовуйте один раз в місяць вихідний для двох.
Дорослі діти повинні спати в окремій кімнаті, малюки - в окремому ліжечку.

7. Не намагайтеся зробити з чоловіка хатню робітницю. Навіть якщо ви багато працюєте, не звалюйте усі домашні обов'язки на нього. У більшості випадків такі дії викличуть лише агресію. Якщо ви не встигаєте, попросіть коханого про допомогу.

Як навчити чоловіка виконувати домашні обов'язки

Не проводьте своє життя у гонитві за ідеалами. Для тих, хто вас цінує і любить, навіть далеко не ідеальна матуся - найкраща.









На правах реклами