Ми у Facebook
03.09.2015, 19:00

Крім Києва дим накрив ще й Черкаси, Житомир та Вінницю

У Черкаській, Вінницькій і Хмельницькій областях у четвер, 3 вересня, спостерігається задимлення через затяжні лісових і торф'яних пожеж у Київській області.
Черкаси

Про це повідомляє прес-секретар управління ДСНС в Черкаській області Костянтина Проценко.

Задимлення спостерігається в Жашківському, Звенигородському, Канівському, Лисянському, Городищенському, Корсунь-Шевченківському, Черкаському районах області та в Черкасах. Зміни в метеорологічній обстановці, західний вітер і високий тиск суттєво вплинули на екологічну обстановку з повітрям в більшості районів області та самому обласному центрі.

Відзначається, що істотно збільшилася кількість звернень до медиків. На погіршення самопочуття скаржаться люди з хронічними або алергічними захворюваннями, а в першу чергу з органами дихання.

У ДСНС додали, що найближчим часом ситуація в Черкаській області не зміниться, так як напрям вітру збережеться.

Пожежі в Києві можуть тривати 4 дні

Вінниця та Хмельницький

У Держсанепідслужбі Вінницької області почали дослідження концентрації їдких речовин і шкідливості диму, який сьогодні спостерігається над містом, інформує місцевий ресурс новин vn.depo.ua.

- Органи держсанепідслужби області сьогодні почали досліджувати причини та наслідки задимлення Вінниці. Тільки після отримання результатів можна буде сказати про шкоду цього диму для людей і концентрацію в ньому їдких речовин, - сказав начальник міськвідділу лабораторних досліджень Головного управління держсанепідслужби у Вінницькій області Олександр Мельник.


Житомир

З ночі густий дим огорнув Житомирську область, з настанням ранку над містом навис смог аналогічний тому, що стоїть над Києвом.

Читати також:

У Рівному горять очисні споруди «Облводоканалу»

Пожежу на очисних спорудах "Рівнеоблводоканалу" планують ліквідувати протягом доби





На правах реклами