Ми у Facebook
04.09.2015, 10:45

До уваги юридичних осіб! Встигніть подати відомості про контролера

25 вересня 2015 року закінчується строк подачі відомостей про свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера)
У тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) їх учасника (засновника), якщо учасник (засновник) - юридична особа, або про відсутність такого кінцевого бенефіціарного власника (контролера).

За неподання державним реєстраторам районних, міських, міськрайонного управлінь юстиції області інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи встановлена адміністративна відповідальність керівника юридичної особи або особи, уповноваженої діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), - у вигляді штрафу від 5100 до 8500 грн. (ст.166-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Рівненська податкова відповідає на запитання

Статтею 205-1 Кримінального кодексу України встановлена відповідальність за умисне подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості, державному реєстратору. Міра покарання за це протиправне діяння – штраф від 8500 до 17000 грн., або арешт на строк від 3-х до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 2-х років (повторне скоєння такого злочину буде каратися значно суворіше).

Податкова Рівного відповідає на питання користувачів

Зважаючи на вище зазначене, щоб не потрапити під санкції, керівникам юридичних осіб, які не звільнені від вказаного обов’язку, слід подати інформацію про бенефіціарів своєї юридичної особи до державного реєстратора до 25.09.2015. А потім під час щорічного підтвердження інформації про юридичну особу – поновлювати данні про бенефіціарів.

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Рівненській області





На правах реклами