Ми у Facebook
09.09.2015, 16:45

Як правильно сваритися з партнером [+ПОРАДИ]

У Рівному відкрився Міжнародний центр розвитку Couple' S'ecrets, який надає майданчики для кращих спеціалістів у сфері особистісного зростання.
Психологи, тренери, терапевти, соціологи, вчителі та майстри найрізноманітніших напрямків матимуть змогу відкрити рівнянам “нові світи” без зайвого пафосу й дешевої метушні.

Першим Couple' S'ecrets відвідав коучер зі світовим ім’ям – Борис Мельцер. Для рівнян, що цікавляться сучасним поглядом на життя сучасної людини, візит майстра став без перебільшення визначною подією. Душевна атмосфера, відкритість тренера, допитлива аудиторія… Чого ще бажати для старту проекту?


"Давайте поговоримо про конфлікти в стосунках, - звернувся до учасників тренінгу Борис Мельцер. - Зазвичай будь-який конфлікт починається з того, що ви вказуєте пальцем на партнера, а він, у свою чергу, – на вас. Ви вимагаєте, щоб він змінився (зробив щось по-іншому, попросив пробачення, відмовився від своєї ідеї тощо), а він відмовляється. Я висловлю одну думку, яка може шокувати багатьох: ви ніколи не переробите свого партнера. Чуєте? Ніколи. Поки він сам цього не захоче. А не захоче він до тих пір, поки ви будете на нього тиснути.

З чого почати? З себе! Прямо зараз виставте вперед вказівний палець у бік свого партнера і зверніть увагу: куди вказують ще три пальці у цьому жесті? Правильно, на вас. Отже, давайте почнемо з себе. Подумайте, що вам потрібно вдосконалити в собі, щоб партнер змінився у відповідь? Почати можна з дуже простих речей. Відомо, що більше 90% інформації під час спілкування передається не через зміст сказаного, а через невербалику: мова тіла, жести, голос та інше. Як цим можна скористатись під час конфлікту? Припустимо, у вас суперечка з партнером і ви спілкуєтесь на підвищених тонах. Як тільки ви це помітили, трохи знизьте тон і продовжуйте сваритись. Зазвичай у відповідь партнер автоматично робить те ж саме. Ви – ще тихіше. Зміст слів може бути, як і раніше, різким, але тон ще трохи знизиться. У математиці є поняття “ряд, що сходиться і що розходиться”. Потроху знижуючи тон, ви змушуєте ряд “сходитися”, і поступово суперечка перейде до спокійного обговорення позицій і навіть конструктивних рішень. Інший варіант тієї ж ідеї: примусьте себе робити секундну паузу після кожного слова.

Наступний спосіб. Продовжуючи сперечатись, уявіть, що вас розділяє товста скляна стіна. Ви можете все бачити і чути, що говорить партнер, але захищені стіною від усіх образливих і негативних слів. Ви дивитеся в очі партнеру, відповідаєте йому, але завдяки цьому образу, дуже швидко відчуєте, що конфлікт згасає. І партнер теж відчує, що «запал пройшов» і у нього вже немає бажання продовжувати в тому ж дусі. Дуже добре працюють попередні договори з партнером про поведінку під час наступної сварки. Ви берете на себе взаємне зобов'язання, що перший з вас, хто згадає про договір під час сварки, підніме руку. Після цього друга людина йде в туалет або ванну кімнату, зачиняє двері і продовжує через двері сваритися рівно з того місця, де зупинилась. Повірте, така сварка згасає дуже швидко, головне – виконувати договір. Цей спосіб називається “розрив шаблону”. Шаблоном було б продовжувати сварку звичайним способом, а ви цей шаблон змінили.

Ну й останнє: образи – найбільш поширена причина будь-якого конфлікту. Партнер навмисно або ненавмисно зробив вам боляче. Але подумайте про те, що, продовжуючи ображатися, ви робите 95% роботи з руйнування себе. Воно вам потрібно? Легко пояснити, на що ви образилися, але спробуйте пояснити, навіщо ви це зробили! І відразу стане зрозуміло, що потрібно швидко пробачити і відпустити образу, поки вона не перетворилася на хворобу.

І ще одна одна порада. Як тільки відчули напад образи, уявляйте, як на кожному видиху ви її видихаєте. І поступово вам стане легше. А там вже й гармонійні стосунки не за горами", – поділився коучер зі світовим ім'ям Борис Мельцер.


ДОСЬЄ. Борис МЕЛЬЦЕР – фахівець у різних напрямках сучасних психотехнологій, Майстер і Тренер НЛП міжнародної категорії (MA NLP, Certified Trainer NLP інституту “Meta International” USA і International Coaches Union). Засновник двох тренінгових центрів в Ізраїлі. За 10 років викладання Ізраїлі, країнах СНД, Європи та Америки через його тренінги пройшли більше 4000 чоловік. Борис регулярно виступає у світових ЗМІ як експерт у сфері роботи з дитинством, відносинами й особистим успіхом.


У центрі Couple' S'ecrets обіцяють й далі залучати талановитих фахівців – вітчизняних та світових. Перевагу надаватимуть креативним підходам і сміливим ідеям. Адже головний секрет розвитку – невпинний пошук нового.


Телефони центру розвитку Couple' S'ecrets:  
0961644235 - Яна Довмат
0635496623 - Наталія Король

Адреса: м. Рівне, вул. С. Крушельницької, 77А, офіс 408

Група у Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/Couple-Secrets/884473934979583?ref=bookmarks

Группа ВК:   http://vk.com/club100506628





На правах реклами