Ми у Facebook
15.09.2015, 15:20

Погода на тиждень (14 - 18 вересня): у Рівне йде тепло

У першій половині тижня на Рівненщині очікується поступове потепління, переважно сонячна погода, дощів не передбачається. А ближче до вихідних синоптики обіцяють у Рівному справжню літню температуру до +30. Чи це "бабине літо", чи просто аномальна спека - думки фахівців розходяться.



Як повідомляє Укргідрометцентр, температура повітря у понеділок вдень підніметься до +18...+20 градусів, у вівторок +20...+23 градусів; а з четверга сягатиме +27...+30.

Нічні показники температури будуть коливатися від +9 до +13 градусів на початку тижня, від +15 до +19 ближче до вихідних.

Вітер східного напрямку 5-10 м/с. Опадів не передбачається.










Увага! Укргідрометцентр оголосив штормове попередження по Україні. У вівторок, 15 вересня, у західних областях окремі пориви вітру 15-20 м/с.



Бабиним літом в народі називають останні сонячні й теплі дні осені наприкінці вересня – на початку жовтня.  Розрізняють молоде і старе бабине літо. Молоде розпочинається 28 серпня і триває до 11 вересня. Старе настає у другій половині вересня, приблизно 21 числа, іноді – на початку жовтня.

Коли знову прийде «бабине літо»? [Фото+Відео]

Метеорологічною ознакою так званого бабиного літа є стійкий антициклон, тобто масштабна зона високого атмосферного тиску, який приносить суху і теплу погоду.

Зима буде м’якою та сніжною — Гідрометцентр





На правах реклами