Ми у Facebook
16.09.2015, 16:45

Українців в аеропортах Європи тепер не пропускають через «зелений коридор»

У них митники та прикордонники більш прискіпливо перевіряють документи, а часом навіть доходить до обшуків і затримань.
Як повідомляє http://news.finance.ua, винна ситуація з незаконними мігрантами і конфлікт на Донбасі.
Так, через політичну ситуацію в країні всі рейси з України до Євросоюзу направляють по «червоному коридору».


Для тих, хто перетинатиме польський кордон, створили новий інтернет-портал


«Це пов’язано з тим, щоб запобігти ввезенню будь-яких заборонених предметів (озброєння, частини озброєння)», – повідомив комерційний директор туристичної компанії TEZ Tour в Україні Аркадій Маслов.

За його словами, українці іноді порушують законодавство інших країн.
Наприклад, вчасно не залишають ці країни або подають неправдиві довідки. Цього року вперше, згідно з даними Євростату за серпень 2015-го, Україна увійшла до топ-десятки країн за кількістю біженців, які приїжджають в ЄС. Крім нашої держави, в десятці – Сербія, Албанія і Косово.

Журналістам потрапити за кордон стало складніше

Експерти також кажуть, що посилені заходи безпеки пов’язані з потоком мігрантів. За словами керівника центру розвитку туризму України Володимира Царука, такої напруженої ситуації ще півроку тому не було.
«Зараз серйозно оглядають тих, хто їде на автобусах або на своїх авто до Євросоюзу. Так, наша ситуація в країні теж позначається. Але зараз більше побоюються мігрантів. Тому будьте готові показувати не тільки паспорти, але й бронь у готелі або запрошення, страховку, зворотні квитки», – говорить Царук.

До уваги рівнян, які планують виїжджати за кордон

Перевірка українців, за словами експерта з міграції аналітичного центру CEDOS Андрія Солодько, може обмежитися тільки додатковою співбесідою, але їм потрібно бути готовими до додаткового огляду багажу.





На правах реклами