Ми у Facebook
20.09.2015, 18:30

Культурно-мистецька традиція Рівного – "Фотовернісаж на Покрову” [+Фото]

Наше місто має чимало цікавих традицій. Мова йде про ті заходи, без яких вже просто не можна уявити місто Рівне. Одна з таких культурно-мистецьких традицій – це "Фотовернісаж на Покрову”, який у 2015 році пройде вже десятий раз.
Ідейний натхненник та організатор заходу – фотохудожник Олександр Харват. Завдяки його зусиллям Рівне стає столицею фотографії і до міста з’їжджаються гості не тільки з усієї України, а і з багатьох країн світу.

- В далекому 2006 році була перша виставка і за десять років нами вже набуто величезний досвід. Тепер наші традиції хочуть переймати люди з інших країн, - розповідає Олександр Харват. – Щороку на наш Фотовернісаж приїжджають представники близько 60 країн. Тим самим цей захід - це популяризація України, Рівного і області на міжнародній арені.

У Рівному - фотоподія світового рівня

Роботи для участі у "Фотовернісажі на Покрову” приймали до 24 серпня. А завдяки зручній системі розміщення фото учасники самі з легкістю подавали свої світлини на конкурс. Переглянути інформацію про конкурси і завантажити власні світлини можна за посиланням - http://www.ukrfoto.org/?pg=newsAll&newsAllOne=29.



Завдяки новій системі кожен учасник може переглянути відгук журі про свою роботу, тим самим вчитися на помилках, удосконалюватися та порівнювати з іншими митцями.

Рівненський "Фотовернісаж на Покрову" презентували у Хмельницькому

Наприкінці серпня журі у складі представників України, Індії, Чехії та Італії обере переможців „Фотовернісажу на Покрову”. Краща світлина отримує нагороду, яка є неповторною у своєму роді. Нагорода „Птах, що летить”- це бронзова статуетка, яка спеціально розроблена як нагорода за кращу світлину. Є багато учасників, які приймали участь у Фотовернісажі неодноразово, є такі, що надсилають фото з року в рік. 



Організатори обіцяють, що цьогоріч проаналізують і відзначать тих, хто наполегливо бере участь у заході і вірить у власні сили.
„Фотовернісаж на Покрову” дійсно став святом для Рівного. Адже на захід збирається все місто, а також приїжджають запрошені гості. Це свято фотографії у поєднанні з культурно-мистецькою програмою. Олександр Харават запевняє, що все, що допомагає розвитку мистецтва – працює проти війни.






На правах реклами