Ми у Facebook
29.09.2015, 09:45

Податок на імпортні авто можуть скасувати

Президент України розглянув електронну петицію щодо скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт авто, що зібрала 38 тисяч 326 підписів.
Текст відповіді Глави держави опубліковано на його офіційному сайті.
"Згідно з чинним законодавством, під час розмитнення легкового автомобіля до бюджету сплачуються ввізне мито, акцизний податок, податок на додану вартість, додатковий імпортний збір, а також спеціальне мито у разі ввезення на митну територію України нового транспортного засобу. Із врахуванням поточної ситуації окремі заходи щодо зниження податкового навантаження на імпорт легкових автомобілів вже реалізовано або планується реалізувати", йдеться у відповіді Президента.

Рівне: для власників авто - чотири нових податки з 1 січня

Так, як пояснив Порошенко, за рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 10 вересня 2015 року з 30 вересня поточного року скасовано спеціальне мито. Крім того, уряд планує припинення з 1 січня 2016 року справляння додаткового імпортного збору.

Глава держави зауважив: Прем'єр-міністру Арсенію Яценюку уже запропоновано забезпечити комплексне та грунтовне опрацювання центральними органами виконавчої влади зазначеної проблеми і за підсумками цієї роботи ухвалити необхідні рішення.





На правах реклами