Ми у Facebook
01.10.2015, 17:45

Підкоривши Європу зачіскою, рівнянка хоче стати найкращою у світі [+Фото]

Відомий рівненський перукар-стиліст Ірина Раєвська 21-23 вересня цього року представляла Україну на Чемпіонаті Європи з перукарського мистецтва OMC EUROPE CUP 2015 PARIS, та виборола срібну медаль у номінації "Весільна зачіска".
Про підготовку

«Понад півроку ми готувались до змагань. Важко пояснити наскільки це виснажує», - розповідає Ірина. Дійсно, адже для участі у змаганнях навіть професіонала має готувати дуже хороший тренер, яких, за словами перукаря, в Україні практично немає.

«Мене готував словенський тренер, для виступу на змаганнях я обрала модель з тієї ж країни, але на змаганнях у Парижі ми всі разом тримали український прапор. Але для навчання та тренувань я мусила їздити до нього, а це й дорога дорога, оплачуваний урок та все інше. Ти живеш у режимі нон-стоп, готуєшся, майже не бачиш родину, вкладаєш всі кошти у задум і лишається лише йти до кінця».

Про конкурс

«Дуже важко було зібратись і витримати конкуренцію. Ці змагання – як своєрідна бізнес-тусовка, де збирається кілька країн, які диктуватимуть свої закони моди на рік».

Втім українського перукаря-стиліста це не зупинило, адже на думку Ірини Раєвської, навіть змагання перукарського мистецтва – як спорт, де треба йти до кінця.




«У категорії «Весільна зачіска» змагалось 30 моделей з різних країн, - каже Ірина Раєвська. Це не тільки європейські перукарі, адже були учасники з Кореї, Китаю, Японії. Втім, кожна країна тут має свою нішу, хтось кращий у стрижках, а хтось у модельних новаціях. Ми боролись у весільній номінації і отримали срібло. Роботу оцінювали за кольором, образом та чистотою виконання зачіски. Все мало бути у гармонії між собою та чистому виконанні».
Варто зазначити, що розрив з переможцем конкурсу (Росією) становив усього 4(!) бали. Третє місце також віддали росіянам.





Про моду та стиль

«Європейці не такі ризиковані як ми, - жартує пані Раєвська. Вони стримані, зачіски у них класичні, одяг пастельний, манікюр, манери, макіяж – усе доглянуте, ніжне та невимушене. Пастельні, теплі тони – вони дуже слідкують за собою». Хоча, європейська молодь дуже любить експериментувати з образами та кольорами волосся.

Кардинально відрізняються й працівники перукарського мистецтва у західному світі.

За словами Ірини Раєвської, вони більш орієнтовані на власний розвиток, самовдосконалення та ріст.



«Наш перукар орієнтований на заробіток і вже за кілька років зовсім забуває про підвищення кваліфікації, а все ж з часом змінюється. 3-5 раз в рік ти маєш вчитись. Для себе, навіть не для клієнта. Європейські майстри ж працюють для творчості», - резюмує перукар.



Про політику

Навіть учасників змагань перукарського мистецтва не оминула ситуація, що склалась між Україною та Росією.

«У мене навіть російський член журі питав як я потрапила на п’єдестал переможців, коли вручав мені нагороду», - згадує Ірина.



Переглядаючи протоколи журі учасниця змагань також зауважила, що найнижчі бали серед 9 суддів їй поставили представники Росії та…України.
«Прикро, що навіть у світі краси хтось має на щось вплив, прикро, що часто люди зауважують на те, звідки ти чи який статус у тих країн, які ти представляєш і зовсім не зауважують на якість зачіски, задум чи образ, який створив автор.

«Професіоналів, імпульсивних майстрів своєї справи, які не бояться йти на ризик і бути кращими, на жаль, не люблять. Такими є реалії життя, але здаватись ні в якому разі не варто», - запевняє Ірина Раєвська.
Все ж Ірина Раєвська попри всі перешкоди, емоції та хвилювання привезла до України та Рівного зокрема, одну з найвищих нагород у перукарському колі й на досягнутому зупинятись не планує.





«Вже за сім місяців у Сеулі відбудуться світові змагання і я планую брати в них участь, - ділиться своїми планами майстриня. – За три тижні почнемо готуватись. Попри все я готова вчитись, змагатись та вигравати!».





На правах реклами