Ми у Facebook
16.10.2015, 18:45

Завершено роботу над сценарієм фільму про захисників Донецького аеропорту

Драматург Наталка Ворожбит виступила автором сценарію повнометражного художнього фільму про «кіборгів», який зніматиме режисер Ахтем Сеітаблаєв.
Про це кінорежисер повідомив у коментарі «Телекритиці». Наразі робота над сценарієм завершена.

«Ми розглядаємо кілька варіантів: це буде повнометражний фільм для прокату і 4-серійна версія для телебачення або два повнометражних фільмі і відповідно дві 2-серійки», - розповів автор.

ФОТО - ВІДЕО: Зруйнований Донецький аеропорт знятий з безпілотника

Ідея фільму у Ахтема Сеітаблаєва народилася під час роботи ведучим на телепроекті «Хоробрі серця». «Коли героями нашої програми були добровольці: розробник андронного коллайдера, кандидат історичних наук,театральний режисер, з яким ми вчилися в одному виші. Я зрозумів, що про цих хлопців просто необхідно зняти фільм. Країна має знати тих, хто кинувши все пішов її захищати», - каже режисер, який сам також їздив у зону АТО.

Кіборг з Рівненщини захищав Донецький аеропорт

Саме на сході України і відбулася знакова для цього фільму зустріч, про яку розповів ТК Ахтем Сеітаблаєв:

«Одного разу в машині зі мною опинилися троє захисників Донецького аеропорту. Це були чоловіки різного віку: 24, 44 і 54 років і між наймолодшим і середнім відбулася така розмова:
24-річний спитав у 44-річного: «Що я тут роблю? От, скажи мені, що я тут роблю?».
44-річний йому відповів: «Батьківщину захищаєш».
24 річний йому сказав: «Я це розумію, але що я, молода людина з вищою освітою, тут зараз роблю у військовій формі зі зброєю? Чому я тут опинився?».
44-річний не збагнув сенсу запитання, тому відповідь на нього дав сам 24-річний: «А я тут тому, що ваше покоління 10 років тому нічого не зробило аби не втратити цю країну».
І тоді найстарший 54-річний, який до того увесь час мовчав, сказав: " А хлопче, маєш рацію: ні я тоді нічого не зробили "».

Цей діалог був записаний кінорежисером і увійде і до фільму. «Я хочу показати в цій стрічці те, якими захисники аеропоррту потрапили на фронт і як ця війна їх змінила, через які внутрішні жорна їм довелося пройти», - підсумовує Ахтем Сеітаблаєв.

Наразі триває пошук фінансової складової стрічки і партнерів. Проект вже підтримав один з операторів мобільного зв'язку , тривають переговори і щодо участі у проекті «одного з телеканалів».

Загальний бюджет фільму становить 10 мільйонів гривень. Значно зекономити на кошторисі дозволила допомога Міністерства оборони, яке погодилося надати для фільму техніку, зокрема, БТР.

Пан Сеітаблаєв вірить, що цей фільм може стати успішним у прокаті і не тільки повернути вкладені кошти, а й принести прибутки. Для цього,говорить кінорежисер, потрібна активна промо-компанія на телеканалі мінімум за місяць до виходу стрічки на великі екрани, а також потужний дистрибутор, який також підійде відповідально до просування стрічки і її підтримки. З одним із головних гравців в Україні на цьому ринку режисер вже веде переговори.


За матеріалами «Телекритики»





На правах реклами