Ми у Facebook
21.10.2015, 10:00

Скандального екс-ректора з Рівненщини звільнили з-під домашнього арешту

Суд відмовився продовжити домашній арешт для екс-ректора Податкової академії Петра Мельника.
Про це стало відомо з ухвали Печерського райсуду Києва від 9 жовтня.

Сторона обвинувачення просила суддю продовжити запобіжний захід для Мельника у вигляді домашнього арешту до 8 грудня, але служителі Феміди у цьому відмовили. Раніше прокуратура домоглася утримання Мельника під домашнім арештом у новій справі про великі розкрадання держмайна. Колишнього ректора підозрювали у відчуженні великих активів вузу в кількох містах – Ірпені, Кам'янець-Подільському, Сімферополі – на користь структур, безпосередньо з ним пов'язаних.

8 вересня суд зобов'язав Мельника прибувати до слідчих або слідчих суддів зі встановленою періодичністю, не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, прокурора, суду, а також повідомляти про зміну свого місця проживання. Термін дії постанови був визначений до 8 жовтня 2015 року.

Нагадаємо, у липні 2013 року Мельник був затриманий співробітниками міліції у власному кабінеті при отриманні хабара. 7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку, а згодом знайшовся у США. Після перемоги Майдану Мельник повернувся в Україну.

Довідка: Петро Мельник народився у селі Ремчиці Сарненського району на Рівненщині






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ