Ми у Facebook
23.10.2015, 17:15

Учасники АТО Рівненщини можуть навчатися безкоштовно

Фото УНІАН

Загалом захисникам Вітчизни пропонують на вибір 60 професій, а також вивчити іноземну мову – англійську або польську.

Отримати водійське посвідчення, здобути професію коваля, бухгалтера, столяра чи менеджера. Отримати ці, або інші спеціальності безкоштовно можуть учасники АТО на Рівненщині.

Доба в зоні АТО минула спокійно, а на окупованих територіях зростає невдоволення місцевих

Як повідомив заступник голови Рівненської ОДА, Олександр Савчук, на ці послуги для Рівненщини з держбюджету передбачено 776 тисяч гривень – відповідно до програми «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників АТО (крім військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку)».

- На сьогодні питання працевлаштування бійців АТО дуже актуальне. Адже після повернення з війни хлопцям важко знайти роботу. Саме тому в державі діє така програма професійної орієнтації учасників АТО. Отримавши додатковий фах, чоловіки легше повернуться до мирного життя, – прокоментував Олександр Савчук.

У центрі Рівного - 19 Героїв АТО та Майдану

Посадовець повідомив, що гроші вже розподілено між підрозділами соцзахисту РДА, МВК пропорційно до кількості учасників АТО. Відтак, у районах попередньо укладатимуться договори з учбовими закладами. Так, наразі послуги з професійного навчання для учасників АТО в Рівненській області надаватимуть 13 навчальних закладів.

З питань проходження професійного навчання учасникам АТО потрібно звертатись до місцевих управлінь соціального захисту населення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ