Ми у Facebook
29.10.2015, 15:03

У Рівному створили мобільний додаток, що допоможе безпечно їздити автостопом

Учасники громадської ініціативи "Підвези іншого" створили додаток для мобільного телефону, який допоможе рівнянам зручно, безкоштовно, а головне безпечно пересуватися містом.
Про це повідомила співавтор ідеї Анна Махно на сторінці у соцмережі.



У Рівному нова громадська ініціатива - «ПІДВЕЗИ ІНШОГО»

"От і дочекалися. Вибори минули і прийшла пора розповідати Вам новини громадської ініціативи «Підвези іншого». Прочитавши всі Ваші коментарі – побажання та побоювання, вирішили створити таку собі альтернативу кольоровим карткам. Так як ми живемо у світі сучасних технологій та в кожного з нас завжди з собою девайси, то вирішили розробити спеціальну програму на телефони - «Підвези іншого». І тут познайомилися із хорошим студентом Андрієм Грисюком, який вирішив нам з цим безкоштовно допомогти. Протягом місяця він разом із Богданом Рябунцем (одним з авторів громадської ініціативи) чаклували над програмою – розробляли дизайн, писали серверну частину і відповідно сам додаток. Моя участь в тому була однією з найважливіших – не заважати) щоправда і моєї думки запитували. Наприклад, чи гарний цей чи той колір і чи дизайнчик мені до вподоби) По-секрету розповім, що подекуди вони так входили в кураж, що коли я у 22 годині йшла додому і о 9 ранку поверталася на роботу, то виявлялося, що пишучи програму вони додому вночі самі йти забували.
А тепер трішки про додаток «Підвези іншого». Це перш за все фіксація контактів – хто, де, коли, з ким зконтактував. Себто, який водій, де підібрав якого пасажира і де вони попрощалися.
На скріншотах з додатку – головне меню, налаштування, вікно пошуку, вікно з кольоровою карткою. Також є функція «SOS». Окрім всього іншого можна буде оцінювати водія та пасажира, то буде такий собі своєрідний рейтинг, аби на майбутнє знати з ким будеш мати справу.
Варто розповісти більше про функцію «SOS». Дана функція дозволяє зберегти детально Ваш маршрут, для узбезпечення Вас від непрогнозованих ситуацій, яких окремі рівняни дуже бояться. Простіше кажучи, дані Ваших попутників та Ваш маршрут будуть зберігатися і ту людину буде дуже легко знайти.
Зараз ми програму тестуємо. Адже додаток розроблений так, аби він працював на різних телефонах. По завершенню тестування викладемо посилання для безкоштовного скачування та користування додатком.
Чекаємо коментарів та зауважень.
А він себе додамо, щоб щось робити не обов»язково бути депутатом))))" - пише Анна Махно.





Довідково: «ПІДВЕЗИ ІНШОГО» - це нова громадська ініціатива у м. Рівному, покликана для того, аби допомагати один одному пересуватися містом. «ЯКЩО ТОБІ ПО ДОРОЗІ – ПІДВЕЗИ ІНШОГО»!
Ідея полягає в тому, щоб водії курсуючи містом, безкоштовно брали з собою пасажирів, яким по дорозі. Головна вимога до пасажирів – бути ввічливими та обов’язково подякувати водієві за те, що він тебе підвіз.
Як виникла ідея? Часто-густо рівняни поспішають у термінових справах, а громадський транспорт доводиться чекати дуже довго, в той час коли йти пішки далеко. Тим часом, багато водіїв на автівках їдуть в попутному напрямку. То чому б не допомогти мешканцю свого міста і не підвезти його, якщо шоферу по дорозі? І якщо в когось з водіїв виникає питання «для чого мені зупинятися і брати з собою незнайому людину? А ні для чого! Не хочеш - не зупиняйся. Але раптом ти хочеш зробити комусь приємно і допомогти – вперед! Це буде твоя маленька ініціатива для об»єднання людей, ти проявиш свою небайдужість до ближнього і тобі обов’язково за це подякують, а ще ти залишиш приємний слід в серці пасажира.
Що ж до пасажирів – сідати в приватне авто також ніхто не змушує. Хочете, то їдете громадським транспортом, йдете пішки. Але раптом тобі треба терміново дістатися до місця призначення, або ти взимку чи то в дощ довго чекаєш маршрутку, або ти мама з дитиною на руках, то чемний водій, якому по дорозі стає як знахідка.
ПЕРЕВАГИ: безкоштовний проїзд, нові знайомства, спілкування, пізнання тих, хто живе в твоєму місті, взаємодопомога та об’єднання містян.





На правах реклами