Ми у Facebook
13.09.2015, 14:30

У Рівному нова громадська ініціатива - «ПІДВЕЗИ ІНШОГО»

«ПІДВЕЗИ ІНШОГО» - це нова громадська ініціатива у місто Рівному, покликана для того, аби допомагати один одному пересуватися містом.
Про громадську ініціативу «ЯКЩО ТОБІ ПО ДОРОЗІ – ПІДВЕЗИ ІНШОГО»! на своїй сторінці у фейсбук розповіла журналістка Анна Махно:

Ідея полягає в тому, щоб водії курсуючи містом, безкоштовно брали з собою пасажирів, яким по дорозі. Головна вимога до пасажирів – бути ввічливими та обов’язково подякувати водієві за те, що він тебе підвіз.

Як виникла ідея? Часто-густо рівняни поспішають у термінових справах, а громадський транспорт доводиться чекати дуже довго, в той час коли йти пішки далеко. Тим часом, багато водіїв на автівках їдуть в попутному напрямку. То чому б не допомогти мешканцю свого міста і не підвезти його, якщо шоферу по дорозі? І якщо в когось з водіїв виникає питання «для чого мені зупинятися і брати з собою незнайому людину? А ні для чого! Не хочеш - не зупиняйся. Але раптом ти хочеш зробити комусь приємно і допомогти – вперед! Це буде твоя маленька ініціатива для об»єднання людей, ти проявиш свою небайдужість до ближнього і тобі обов’язково за це подякують, а ще ти залишиш приємний слід в серці пасажира.

Що ж до пасажирів – сідати в приватне авто також ніхто не змушує. Хочете, то їдете громадським транспортом, йдете пішки. Але раптом тобі треба терміново дістатися до місця призначення, або ти взимку чи то в дощ довго чекаєш маршрутку, або ти мама з дитиною на руках, то чемний водій, якому по дорозі стає як знахідка.

ПЕРЕВАГИ: безкоштовний проїзд, нові знайомства, спілкування, пізнання тих, хто живе в твоєму місті, взаємодопомога та об’єднання містян.
Що для того треба?


1. Розповісти про таку ініціативу знайомим.
2. Пасажиру мати в руках табличку чи аркуш паперу відповідного кольору, який означатиме район чи ж бо напрямок за яким потрібно дістатися. Зелений – Ювілейний, жовтий – Північний, червоний – Басів Кут, синій – автовокзал, білий – центр. Це потрібно для того, аби водій, який хоче зробити добру справу і тебе підвезти знав куди тобі треба і міг зупинитися, якщо їде по дорозі. Тобто своєрідний метод передачі інформації.

Купувати якісь спеціальні картки чи аркуші не потрібно, адже їх можна зробити своїми руками – розмалювати фарбами, фломастерами, олівцями, роздрукувати. Їхній розмір значення не має, але варто зауважити, що їх треба робити такими аби водій міг побачити картку у ваших руках і щоби вам було зручно тримати її при собі.

Це не бойкот громадського транспорту, а можливість допомогти тому, хто цього потребує.

Зазначимо, що ніхто нікого ні до чого не зобов’язує. Це має бути добровільно!






На правах реклами