Ми у Facebook
05.11.2015, 10:45

На рівненському кладовищі повалили надгробки

Це виявили вчора.
На закинутому єврейському кладовищі біля школи №5 у Рівному, яке нещодавно впорядковували активісти, побували хулігани. Вони повалили всі підняті активістами надгробні плити. Про це у соцмережі Фейсбук написав один з активістів Тарас Грицюк.

5 маловідомих фактів про євреїв Рівного


"Друзі, з ребе Шмеерсоном заходили на Єврейку. Яку картину ми застали? Хтось повалив всі мацеви, які ми підняли з землі. Вони лежали всі в рядочок. Чомусь вони мені стали асоціюватись з людьми, які теж так лежать в рядочку, без ознак життя. Які в мене були відчуття? Сумно. Мені стало жаль, трішки розчарування з'явилось, але я його відігнав. Бо я розумію, що процес і справа, за яку я взявся, - тривала і потребує багато затрат енергії, щоби достукатись до людини в кожному з нас. Звичайні людські цінності. І водночас я розумію, що справа - потрібна, що це в дечому виклик нашому суспільству, перевірка, наскільки ми демократичні, толерантні, з високим європейським рівнем культури, які цінності ми сповідуємо, якого майбутнього хочемо мати. Я прагну бачити відповідальних людей навколо, людей, які створюють, а не руйнують. То ж я у четвер, 5 листопада на 12-00 на Єврейці. Приєднуйтесь."

Відео: Єврейське кладовище або "пагорб Єврейка" у Рівному

Нагадаємо, що впорядкування кладовища активістами надихнуло євреїв на добру справу і вони вирішили сьогодні організувати тут міжнародну толоку.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ