Ми у Facebook
09.11.2015, 11:15

У Рівному збільшується кількість євроконтейнерів для сміття [+Фото]

Рівненське комунальне підприємство "КАТП 1728" розпочало перший етап із встановлення єроконтейнерів для роздільного збору паперу та скла.
Наразі нові сміттєві контейнери встановлять у мікрорайоні "Північний" та в районі Льонокомбінату. А вже наприкінці місяця до нових сміттєвих баків встановлять ще й контейнери для збору пет-пляшки.

Паралельно зі встановленням євроконтейнерів проводиться ремонт контейнерних майданчиків: асфальтування, облаштування пандусів, огородження.

У Рівному змінили графік вивезення сміття

За словами директора «КАТП-1728» Ростислава Кралюка, місця для встановлення нових контейнерів обирали спеціально, зважаючи на кількість мешканців, наявність достатнього місця для встановлення і наявність торгових точок поряд, які також продукують такі відходи.




Жителі будинків, де встановили європейські сміттєбаки, поки що лише звикають до таких нововведень та вчаться правильно сортувати відходи.

Ну а начальник «КАТП-1728» Ростислав Кралюк додає: якщо все піде цивілізовано, то комунальники планують зі зібраного роздільно сміття навіть мати невеликий прибуток.



- І скло, і папір, і ПЕТ-пляшка - воно є вторинною сировиною, яка здається. І ми так само зробили розрахунки і ми це також будемо реалізовувати, - зазначив пан Кралюк.

Також він зазначив, що частково це дозволить розвантажити і сміттєзвалище, адже частина сміття туди вже не потраплятиме.





На правах реклами