Ми у Facebook
09.11.2015, 18:30

Якою буде майбутня пенсія - підкаже інтернет

Пенсійним фондом України було створено ВЕБ-портал електронних послуг.
Зареєструвавшись на ВЕБ-порталі Пенсійного фонду України, громадяни мають можливість дистанційно здійснювати постійний контроль за даними, що впливають на їхні пенсійні права.

Кому і на скільки піднімуть пенсії

Новий сервіс полягає в збиранні, обробленні, систематизації та зберіганні даних про заробіток, з якого обчислюються страхові внески, розміру страхових внесків та будови страхового стажу застрахованих громадян.

На сьогоднішній день автоматизована система персоніфікованого обліку надає можливість кожному працюючому особисто в управліннях Пенсійного фонду України одержати інформацію щодо нарахованої заробітної плати, щомісячного розміру сплачених внесків та страхового стажу. При виявленні порушення трудових прав, працівник зможе своєчасно звернутися з позовом до суду щодо дій роботодавця, який позбавив його соціальних гарантій.

На кожну особу, яка зареєструється в системі, Пенсійним фондом відкривається персональна облікова картка, в якій занесені анкетні дані про особу, дані про стаж, заробіток і сплачені страхові внески, а також інша необхідна для ведення персоніфікованого обліку інформація. Крім цього, завдяки персоніфікованому обліку, на практиці вперше можна проконтролювати інформацію, яка надходить із звітів роботодавців.

Кожному працюючому необхідно, хоча б раз на рік, перевіряти розмір своєї заробітної плати та відрахувань єдиного соціального внеску, які декларує роботодавець до Пенсійного фонду України, щоб виключити можливість наявності помилок, неточностей і недостовірності даних та мати впевненість у одержанні справедливо заробленої пенсії. І робити це потрібно не тоді, коли вже досягнуто пенсійного віку, а в період здійснення своєї трудової діяльності.





На правах реклами