Ми у Facebook
11.11.2015, 12:15

Рівненщина: дитина з Дубровиці встановила рекорд України

Дворічна дівчинка з Рівненщини встановила рекорд України, назвавши 194 столиці світу.
Рекордсменку звати Аріна Шугалевич, родом вона із міста Дубровиця на Рівненщині.

Дівчинці всього 2 роки та один місяць, а вона вже встановила рекорд України, назвавши 194 столиці світу.

Рівненські батьки обурюються безграмотності шкільних підручників


У фіналі конкурсу, який проводив Національний реєстр Рекордів України, мама Ірина Шугалевич перелічувала країни, а дитина називала столиці. Обдарована дівчинка також вказувала визначні місця. Для прикладу, коли називала столицю Італії — Рим, то додавала — Колізей, а в Парижі згадала Ейфелеву вежу.

На Рівненщині скажений кіт покусав 6-річну дівчинку

"Спеціально до конкурсу не готувалися. Півроку тому купили атлас з країнами світу. Перед сном показували дитині, читали. Яким було наше здивування, що вона почала запам'ятовувати найскладніші назви столиць. Для прикладу, без проблем вимовила столицю Суринаму — Паранарібо. У мене вийшло не з першого разу. Завдяки таким заняттям дитина стала краще говорити. Ми й далі розвиватимемо пам'ять та ерудицію дитини. Однак поки не визначилися, яку сферу науки обрати", - розповіла мама рекордсменки Ірина Шугалевич.

Волейбольний турнір на Рівненщині встановив рекорд

Більше за дворічну Аріну столиць назвав 6-річний Лев Бондаренко з Харкова. Він перерахував 207 міст.ю проте хлопчик змагався у старшій віковій категорії.

Національний реєстр Рекордів України" вручив обдарованим дітям сертифікати про "Максимальну кількість відтворених напам'ять столиць світу".





На правах реклами