Ми у Facebook
11.11.2015, 15:00

До доньки прихильниці Київського патріархату на Рівненщині вночі вдерся чоловік у балаклаві

Жінка підозрює, що так її намагаються залякати, щоб не агітувала за вихід односельчан з Московського патріархату.
Мешканка села Дуліби Гощанського району Марія Дикало з липня цього року почала збирати підписи односельчан за вихід з церкви Московського патріархату і перехід у Київський. Оскільки більшість односельчан таку ідею підтримали, церкву в селі опечатали, а служби священики обої патріархатів проводили на її подвір'ї.

Рівненському активісту спалили авто, завдані великі збитки [+Фото]


- 6 листопада до нашої церкви наїхало священиків Московського патріархату, - розповіла Марія Дикало ОГО. - А перед цим мені телефонували з прихованого телефонного номера з погрозами через агітацію за вихід з Московського патріархату. Казали: «Заткнись. Воно тобі не треба. Якщо не заткнешся — доберемося до доньки». І, мабуть, таки добралися. Бо сьогодні о 1.30 ночі у дім моєї доньки у селі Садове Гощанського рйаону вдерся чоловік у масці. Донька злякалася. Адже у неї троє малих дітей. Її чоловік повалив того, хто вдерся на землю. Вони почали борюкатися. Доньці вдалося у цей момент здерти маску. Вона впізнала свого односельця Ярослава, який поверунвся із заробітків з Москви.

На Сарненщині затримали киянина, який нелегально добував бурштин


За словами п. Марії, Ярославу вдалося втекти. Що він хотів і навіщо пробрався у чужий дім — так і не пояснив. А оскільки відразу після інциденту подружжя, у дім якого вдерлися, звернулося до правоохоронців, поліція сьогодні зранку Ярослава затримала. До речі, перед цим, вночі, він телефонував до доньки п. Марії зі словами: «Ви будете всі в гробу».

Марія Дикало запевняє, що не боїться тих, хто їй погрожує, тому зі скаргами на погрози до міліції не зверталася.






На правах реклами