Ми у Facebook
13.11.2015, 12:52

Рівненські нардепи часів Майдану розвіяли міф про Благодира-регіонала

Юрій Благодир (фото www.proxy2014.net)

У парламенті Юрій Благодир підтримував тісні та дружні стосунки з багатьма депутатами від Рівненщини. Тож ми вирішили поцікавитися ще у кількох нардепів від області, як вони оцінюють можливості Юрія Благодира очолити нову обласну раду.
Депутат Верховної Ради від Рівненщини Юрій Вознюк переконаний: від обрання Юрія Благодира головою Рівенської обласної ради область точно не програє. Адже Благодир, на його думку, це людина стратегічного мислення, яка завжди підтримувала європейські цінності, і здатна на мужність у питанні відстоювання власної громадянської позиції.

-У 2012 році ми стали колегами у парламенті, - розповів Юрій Вознюк. - Тоді Юрій Благодир працював у штабі Володимира Литвина та потрапив до Верховної Ради саме за квотою Народної партії, яка делегувала своїх кандидатів у списки Партії регіонів. Він увійшов до провладної фракції.
Однак помилково називати Юрія Благодира "регіоналом". Він ніколи не був членом цієї партії. Ще за президента Віктора Ющенка працював на посаді першого заступника голови Рівненської ОДА. Коли у 2010 році на виборах глави держави переміг Віктор Янукович, то його звільнили.
Юрій Благодир завжди підтримував європейські цінності, адже входив до Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції. Коли розпочалися масові акції протесту, він діяв всупереч фракції Партії регіонів. Проголосував за відставку Миколи Азарова з посади Прем'єр-міністра, потім одним з перших вийшов із фракції Партії регіонів. Цим зробив надзвичайно мужній крок, бо на депутатів тоді чинили шалений тиск. Більше того, це було вкрай небезпечно, адже якби Майдан не закінчився поваленням режиму Януковича, Юрій Благодир мав би величезні проблеми.

Юрій Вознюк (фото erve.ua )<br />
Юрій Вознюк (фото erve.ua )


У найстрашніший момент Майдану у 2014 році, а це розстріл десятків активістів, втеча Януковича, Юрій Благодир запам'ятався Юрію Вознюку тим, що був одним з тих 236 депутатів, які 20 лютого наважилися прийти до Верховної Ради, і голосували за те, щоб співробітники внутрішніх військ і "Беркута" залишили столицю. А вже наступного дня Юрій Благодир підтримав закон про обмеження надмірних, фактично "диктаторських" повноважень президента та його усунення з посади.

Про те, які у Благодира шанси стати головою обласної ради, Юрій Вознюк висловився так:

- Він став депутатом від партії "Солідарність", яка виграла вибори на Рівненщині. Я особисто переконаний, що саме представник цієї політичної сили має очолити депутатський корпус. Утім, у цій команді є й інші сильні претенденти. Власне, депутати від "Солідарності" мають визначитися з єдиним кандидатом і запропонувати конструктивну фігуру на першому засіданні нової обласної ради. На мій погляд, якщо обласну раду очолить Юрій Благодир, то Рівненщина однозначно не програє.

Валентин Королюк, народний депутат України від ВО "Батьківщина" в 2012-2014 роках:

Валентин Королюк (фото thekievtimes.ua)<br />
Валентин Королюк (фото thekievtimes.ua)


— У парламенті Юрій Благодир завжди відстоював перспективу входження України до Європейського Союзу. Коли Віктор Янукович відмовився підписувати Асоціацію з ЄС, а в країні розпочалися протести, то Юрій Благодир одним з перших вийшов з провладної фракції Партії регіонів.
На той час це був дуже мужній крок, бо піти проти тодішнього президента — означало наражати себе на серйозну небезпеку. Особливо після подій 20 лютого, коли таким депутатам проходили SMS-повідомлення з погрозами.
Він своїми вчинками у парламенті показав, що підтримував вимоги активістів Майдану. Адже голосував за відставку Миколи Азарова, потім - всього уряду та усунення Віктора Януковича з посади глави держави.
Нині Юрій Благодир — один з претендентів на посаду голови Рівненської обласної ради. Вважаю, що він конструктивний і дуже підготовлений керівник. Єдине, що конкуренцію йому може скласти Микола Кучерук — перший номер у списку "Батьківщини", яка зайняла друге місце на виборах.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ