Ми у Facebook
17.11.2015, 19:45

Як рівнянам підготувати своє авто до зими

Хоч народна приказка каже, що сани слід готувати влітку, чимало водіїв досі не готові до настання холодів. До цього часу необхідно адаптувати автомобіль. Щоб упевнено почуватися на зимових дорогах, фахівці рекомендують подбати про надійні колеса, гальма, акумулятор, зимові рідини й присадки.

Змінюємо взуття


Найперше завдання — замінити шини. При цьому доцільно перевірити підвіску та розвал-сходження коліс.
Варто зауважити, що універсальних автошин, які підходять для різних сезонів, не існує. Гума має бути обов’язково зимовою, а її розмір — відповідати рекомендаціям виробника для кожної моделі автомобіля.
Найвідоміші марки гуми — Goodyear, “Купер Тайрс” (Англія), Hankook,Nokian, Michelin, Bridgestone та Pirelli. Зокрема, шини Yokohama перед випуском у серійне виробництво проходять тестування на всесвітньо відомих тестових полігонах Німеччини (Нюрнбургрінг), Фінляндії (Івало), Японії (Тімарі, Діпарк). А у вироби корейської корпорації Hankook взувають автомобілі Opel на заводі-виробнику в Німеччині.

Зарядіть акумулятор


Водночас важливо перевірити стан акумулятора. Адже в мороз стартеру набагато важче “розкрутити” мотор, ніж влітку. Енергоспоживання зростає, бо працюють фари через ранні сутінки, “піч”, обігрів заднього скла і дзеркал заднього огляду, підігрів сидінь і керма.

Щоб акумулятор служив довше, рекомендуємо хоча б раз у два місяці приділити його кілька хвилин, аби перевірити рівень електроліту і, якщо потрібно, долити дистильованої води.

Ще до холодів слід заправити авто стійкими до морозу спеціальними рідинами та паливними присадками, які допоможуть легко перенести температурні коливання. Нині більшість аматорів користуються синтетичним або напівсинтетичним всесезонним моторним маслом. Одна з головних переваг — можливість цілорічного застосування. До складу такого масла входять різні полімерні присадки, завдяки яким воно здатне змінювати свою в’язкість залежно від температури навколишнього середовища, зазначає autonews.rbc.ua.

Дешеві омивачі небезпечні



Наявність спеціальних присадок у холодний час помітно полегшує пуск двигуна, який охолов. Окрім цього, існують присадки для палива, щоб воно не замерзло. Як правило, дизельне пальне, яке продається в Україні, досить низької якості. Тому без присадок в баці замість дизелю утвориться кисіль.
Присадки в бензин необхідні, щоб зв’язувати та виводити воду з бензину. Інакше від водного конденсату, що накопичився, в баку може з’явитися “айсберг”. Замерзання починається зазвичай при температурах нижче десяти градусів морозу.

Водночас слід замінити рідину в баку склоомивачів, додає Дмитро Соловйов. Літній варіант просто замерзне та доведеться його розтоплювати. Рідина не повинна залишати на склі розводів, які, зазвичай, залишають тільки дешеві засоби. Рідини сумнівного виробництва можуть бути небезпечними для здоров’я та залишати опіки на руках.





На правах реклами