Ми у Facebook
18.11.2015, 12:45

Озброєних гранатами бурштинових старателів Рівненщини покарали смішними штрафами

Фото ілюстративне ( з zt.ridna.ua)

Кожен з 11 засуджених заплатить державі по 6800 гривень, що у десятки й сотні разів менше, ніж вони заробляли з допомогою нелегального видобутку бурштину.
У Зарічненському районі стріляли. Є поранений

А дванадцятий із засуджених навіть такої смішної суми не платитиме. Оскільки, окрім бурштину, у нього вилучили й зброю, чоловіка засудили до позбавлення волі строком на три роки із встановленням іспитового терміну тривалістю один рік. А також, відповідно до ст. 76 КК України, йому заборонили виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти правоохоронців про зміну проживання, роботи або навчання.

На Волині СБУ затримала бурштинових старателів, серед яких - рівняни


Так Зарічненський районний суд покарав жителів різних областей України, які у вересні цього року на території Мульчицького лісництва цього ж району незаконного видобували сонячне каміння. При цьому судді важили на каяття затриманих і сприяння у проведенні розслідування.

ВІДЕО: на Волині затримали понад сотню бурштинокопачів

До речі, як розповів державний обвинувач, прокурор відділу прокуратури Рівненської області Олександр Станкевич, безпосередньо вимиванням бурштину із цих засуджених займалися лише четверо чоловіків. Решта їх охороняли, використовуючи силу та зброю.

У волинських лісах знову велике полювання на рівненських бурштинокопачів [+Фото]


У тоді чоловіків вилучили 42 г бурштину-сирцю, а також зброю та боєприпаси (а саме: 5 гранат та майже 200 одиниць патронів до вогнепальної стрілецької зброї).

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ