Ми у Facebook
18.11.2015, 17:30

Рівненські міліціонери покривають злодіїв, яких замість них знайшли користувачі соцмереж

Андрій Пермяков

У цьому переконаний відомий рівненський поет Андрій Пермяков, який збирається з міліціонерами судитися.
15 квітня цього року зі сходової клітки шостого поверху під'їзду будинку №1 на вулиці Міцкевича у Рівному злодії викрали велосипед. Належав він родині Пермякових.

- Ми з батьком відразу надали міліції відеозаписи з трьох сторін з магазину з продажу відеоспостереження, розташованого у будинку, - розповів Андрій Пермяков. - З 15 квітня оперативники і слідчі міліції мені казали: «Де ж ми знайдемо злодіїв у такому мегаполісі, як Рівне, навіть по відео і фото?».

Бурштинокопачу-одеситу, який на Рівненщині підстрелив людину, відстрочили покарання

21 червня я написав пост у Фейсбук з проханням допомогти знайти злодіїв. Спасибі всім небайдужим людям міста Рівне і не тільки. Переписка, листи, дзвінки. У цей же день я отримав листи у приват. Мені телефонували, зупиняли на вулиці і скрізь повідомляли прізвища, імена, місце реєстрації, фактичного проживання, звичного перебування, кількість уживаних наркотиків та інші правопорушення цих персонажів, які вкрали велосипед, і їхню біографію. Мені казали: «Це Юля і Коля. Їх у міліції знають навіть дворняжки... », « Це чоловік і дружина», “їх давно знайшли, “збили бабки”, відпустили, цікаво, як будуть тепер “менти” викручуватися», «Там своїх інформаторів не чіпатимуть, будуть вони для всякого шукати, за лоха тебе тримають», "Він - судимий, вона - ні. Він - сяде, вона - ні, будуть валити на неї, з неї нічо не візьмеш». Сила Фейсбуку виявилася неймовірною. Цікавилися і ЗМІ, але прохання правоохоронців «про таємницю слідства» змусили мене відмовитися від коментарів у пресі.

На Рівненщині затримали крадіїв-гастролерів


Відтоді Пермякових добряче помордували. За сім місяців (!) розслідування справу передавали по черзі чотирьом різним слідчим. Зі справи зникали відеозаписи і надана потерпілими інформація про злодіїв. Сімдесятирічний батько Андрія Пермякова, інвалід другої групи, терпляче приносив у міліцію повторно і флешки з відео, і ноутбук. Врешті, справу про крадіжку передали до суду. Але виявляється, що судити будуть тільки одну злодійку, а її чоловіка — ні. Бо, як пояснив Пермяковим слідчий, її чоловік - другий злодій - помер.

Озброєних гранатами бурштинових старателів Рівненщини покарали смішними штрафами

- Мені стало шкода доведеного до відчаю або до смерті наркомана і його дівчину, - зізнався Андрій Пермяков. - Покарання ми з батьком не бажали, тим паче такого ... Мене і мого батька більше цікавило, хто навів і відчинив двері у під'їзд, щоб вони скоїли крадіжку . Також хотілося повернення велосипеда. В суді я так і не дізнався, чи справді помер подільник. Матеріали справи були просто прописані під жінку, яка, за її словами, «щоб сховатися від дощу, забрела в під'їзд, де познайомилася з чоловіком. Гуляючи по поверхах, натрапила на велосипед на шостому поверсі в кутовому передбаннику окремих кількох квартир за дверима і взяла його покататися». Виявилося також, що Коля - живий. Всі в суді чудово знають, що це - чоловік і дружина, і опускають очі. Прокурор бігає в туалет з підсудною, поводиться як захисник. Здавати «навідника» вона боїться гірше в'язниці. Велосипеда немає. Відшкодовувати його вартість безробітна наркоманка Юля не зможе. Суд визнав винною лише її і призначив сто годин виправних робіт. Все. А нас змушували брати довідку у продавця велосипедів про його вартість. Потім експертизою було встановлено ціну велосипеда на момент крадіжки - 6000грн, що було відображено в суді. Однак про відшкодування збитків у рішенні суду не було сказано ні слова. Як іронічно висловився з цього приводу мій батько: «Спасибі Вам, пані суддя, що Ви нас не посадили».

На Сарненщині у ДТП постраждав неповнолітній

Оскільки міліція демонструвала безпорадність, не можучи знйати злодіїв, всіляко покривала їх, отже, вважає п. Пермяков, логічно скаржитися на бездіяльність правоохорнців і вимагати з них стягнення коштів за вкрадений велосипед.

- Найцікавіше «припущення», яке висловлюють небайдужі, але близькі до міліцейсько-процесуальних тяжб земляки, полягає в тому, що такі «колі і юлі» платять міліції за недоторканність і йдуть знову і знову «ховатся від дощу» на велосипедах або добувають іншим чином гроші, - поділився Пермяков.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ