Ми у Facebook
25.11.2015, 09:00

До Львова на вихідні, щоб побувати у казці

Львів завжди вражає чимось новим і казковим своїх гостей. Тож люди, охочі до пригод, збираючись провести яскраво й незабутньо вихідні, нерідко збираються саме до столиці Західної України.
Що цікавого у Львові з'явилося останнім часом, чого ще не бачили мешканці нашої області? Тут тепер є можливість відчути себе героєм казок братів Грімм і спробувати на смак справжні солодкі пряникові будиночки.

«Львівську майстерню пряників -Юрашки» можна впізнати якраз за цими пряниковими будиночками у вітринах. А зайшовши всередину майстерні і вдихнувши аромат свіжих медово-імбирних пряників, не тільки дитина, а й дорослий повністю зрозуміє героїв казки братів Грімм - Гензель і Гретель, які спокусилися на те, щоб погризти таке солодке рукотворне диво.



Але, виявляється, Львів дарує можливість не тільки побачити і купити шматочок казки додому, а й самому виготовити ці ароматні пряники. У майстерні проводять для всіх охочих майстер-класи з ручного розпису пряників і з їх випікання. Коштує навчання розпису пряника лише 40 гривень. А задоволення приносить не тільки малечі, а й батькам, і навіть сивим бабусям-дідусям, які теж із захопленням беруться за роботу. Потім ці виготовлені власноруч сувеніри зі Львова вони забирають з собою додому.



Втім, чимало відвідувачів «Львівської майстерні пряників -Юрашки» спокушається на дещо дорожчий аналогічний майстер-клас, але із додаванням напою. Напій цей - непростий, бо теж із казки. Це фірмове кольорове молоко, яке подають учасникам майстер-класу наприкінці заняття до виготовлених ними пряників.

Майстер-клас з випікання справжнього пряникового будиночка нерідко дітям замовляють на День народження чи інші свята ( коштує такий 200 гривень). Тут пряники виготовляють разом із пекарем всією компанією. А допомагають додати святковості заняттю аніматори, які розважають дітлахів. В результаті понад години роботи у колі друзів в іменинника з'являється цікавий сувенір — будиночок, який можна компанією з'їсти.



Майстер-класи проводять у першому залі майстерні. У другому залі — магазин. На його прилавках можна побачити найрізноманітніші пряники: від кольорових маленьких героїв мультфільмів розміром до 4 см до репродукцій картин розміром 40 на 30 см. Такий пряничний подарунок зі Львова можна й купити, щоб привезти додому.



У майстерні можна помилуватися і пряничними роботами, які не продаються. Справжній витвір мистецтва - солодкі львівські оперний театр і площа Ринок.

Третій зал — затишна кав'ярня, де пряники з майстерні можна скуштувати разом з кавою, чаєм і відчути себе трішки дитиною, трішки чарівником і трішки — львів'янином.



«Львівська майстерню пряників -Юрашки» запрошує до себе за адресою:
Львів, вул.Краківська 14 (бічна вулиця пл.Ринок)

З питань замовлення пряників звертатися за телефоном:
+38 (068) 926 10-02

З інших питань
: +38 (067) 674-99-37

E-mail: info@yurashky.com

Сайт: http://yurashky.com/





На правах реклами