Ми у Facebook
26.11.2015, 11:45

Неординарний письменник Артем Чапай розповів на Рівненщині про сучасну міграцію [+Фото]

Презентація неординарного журналіста і письменника Артема Чапая з новою книгою «Понаїхали» відбулась днями у лабораторії нових медіа «J.lab» Національного університету "Острозька академія".
Відразу як зайшов Артем Чапай було зрозуміло, що історія буде дуже цікавою. Він говорив справді з гумором і аудиторія реагувала відповідно. Помітно було зацікавлені лиця, а не знуджені, як на звичайних презентаціях.

Книга «Понаїхали» - це спроба писати по-сучасному. Вона вийшла два місяці тому й була вперше презентована на Львівському форумі видавців. В ній описується наболіла для усіх тема – трудова міграція. Жанр твору – це сімейна сага.

«Я почав рано усвідомлювати, що в кожного з сім’ї виїхав хтось за кордон. Дуже часто діти живуть без нагляду батьків. Коли я сам став батьком, мені стали цікаві думки старшого покоління», – ділиться з нами своїми враженнями Артем Чапай.

Хоча письменник охарактеризував свою книгу як історію про звичайне життя для більшості людей, але головна проблематика твору заключається в тому, що «Україна з одного боку – країна мігрантів і одночасно в ній мігрантофобія».

Оскільки в аудиторії зібралась більша половина студентів з факультету журналістики, Артем Чапай вирішив розповісти про свій досвід роботи репортером. Видно було, що тема Сходу близька і наболіла йому, адже людина бачила ті жахи війни на власні очі.

«Емоційне вигорання ледь не спіткало мене там. Це жахливо, коли ти бачиш страждання інших людей. Ти просто приходиш в госпіталь і говориш з людиною, в якої відірвана нога».

...Артем Чапай захопив аудиторію одним поглядом. Така ж і його нова книга «Понаїхали» - непередбачувана і сучасна.









До теми:

У Рівному презентували книгу про аромати і чудеса

У Рівному презентували роман "Щасливий", відзначений на "Коронації слова"

Ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор Пасічник: Об'єднання вузів на Рівненщині неможливе [+Відео]

Фото Мар’яни Давидюк.





На правах реклами