Ми у Facebook
05.12.2015, 10:30

Семикласник з Рівного створив суперкаску для бійців АТО

Аналогів їй нема у світі.
Учень школи №25 міста Рівне Павло Стельмах дуже любить фізику. І хоча в його родині науковців немає, вважає себе першим, хто став на цю нелегку стежку завдяки відомому вченому і винахіднику, керівнику гуртка юних винахідників Рівненської Малої академії наук шкільної молоді Віктору Антоновичу Бернацькому, чиє ім’я відоме далеко за межами України. Саме Віктор Бернацький підготував разом із Павлом Стельмахом на обласний конкурс науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок серед учнівської молоді свій винахід – військову каску, яку не здатні пробити куля чи осколок.

Військовозобов'язаним знову почали вручати повістки

Віктор Бернацький доручив Павлові зайнятися інтернет-пошуковою роботою, а сам взявся за втілення ідеї в практику. Так і народилася в них корисна модель «каска військова з підвищеним захистом», на яку вже отримано патент, виданий відповідно до Закону «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», і який зареєстрований у Державному реєстрі патентів України.

Зі школи додому - через темряву з бандитом із молотком

- Запропонована конструкція каски військової дає можливість підвищити клас захисту з одночасним спрощенням її будови, - розповідає юний науковець. За його словами, це досягається завдяки тому, що поверхня каски має складний рельєф. У результаті відбувається відбивання кулі чи осколка від поверхні рельєфу, оскільки відсутнє пряме попадання вражаючих тіл на поверхню каски. При цьому зменшується енергія та імпульс кулі чи осколка, які попадають на каску, відтак ті рикошетять. А це – збережене людське життя. Суперкаска є першим успіхом, який надихає учня на інші наукові дослідження і відкриття.

11-річний музикант з рівненським корінням переміг на міжнародному конкурсі

Хлопцю довелося перелопатити в різних джерелах геть усю літературу, що стосувалася військових касок і дійти висновку, що ідея Віктора Бернацького щодо створення неповторної каски, яку не могла б пробити жодна куля, має право на реалізацію. Таким чином і народилася ця конструкція, аналогів якій немає у світі.

За матеріалами http://visti.rovno.ua/





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ