Ми у Facebook
06.12.2015, 17:00

З нового року рівняни декларуватимуть доходи по-новому

Нововведення оформлено у зручній інфографіці.
З 1 січня 2016 року запроваджується нова форма декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Міністерства фінансів та зареєстрована в Міністерстві юстиції.

Для зручності фізичних осіб у новій декларації об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору.

Рівненські податківці розповіли, хто має задекларувати свої доходи

Крім того, для спрощення та зменшення часу для її заповнення обсяг зменшено з 2 аркушів до 1, а кількість додатків - з 7 до 4.

Тепер додатки заповнюються лише при отриманні доходів, які передбачають особливий розрахунок оподатковуваного доходу при: отриманні доходів від двох та більше податкових агентів; операціях з інвестиційними активами; отриманні іноземних доходів; визначенні оподатковуваного доходу від здійснення підприємницької та незалежної професійної діяльності.



Одним з нововведень є те, що платник податків самостійно визначає свій статус: громадянин; особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність або підприємець, який перебуває на загальній системі.



Також перенесено терміни подавання декларації для осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність - до 3 травня 2016 року.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.





На правах реклами