Ми у Facebook
07.12.2015, 16:15

Дитина у рівненській лікарні померла не від застуди [+Відео]

Миколка (фото vse.rv.ua)

Хоча у довідці про смерть вказана саме ця причина.
Батьки звинувачують лікаря в смерті 5-річної дитини. Хлопчика госпіталізували у Рівненську обласну дитячу лікарню з підозрою на апендицит, а в довідці про смерть вказали – помер від застуди. Миколка помер у батька - Сергія Антонюка - на руках. Усю провину Сергій Антонюк покладає на завідувача відділення планової хірургії обласної дитячої лікарні. За словами чоловіка, лікар нічого не зробив для порятунку дитини. Хлопчик скаржився на біль у животі, горів від температури. Однак завідувач наказав чекати на УЗД до ранку.

Як покарали рівненського лікаря, з вини якого померла дитина (+РЕАКЦІЯ СОЦМЕРЕЖ)

Сергій Антонюк, батько померлої дитини:

- Купили но-шпу і після неї дитя померло. Виходить його (лікаря - Авт.) халатність та бездіяльність і куплений диплом. Хіба не розумів, що робить? Хоча він нічого не робив, абсолютно.

Рідних обурило, що в свідоцтві про смерть вказали зовсім іншу причину смерті — ГРВІ. Батьки не стали мовчати і в лікарні створили комісію. Офіційна версія про смерть від застуди – розсипалася.

Смерть дитини у рівненській лікарні сколихнула соцмережі

Ліана Диновська, адвокат родини:


- Ми маємо результати лабораторного тестування МОЗ. Було забрано секційний матеріал померлого хлопчика та проведена реакція на штами грипу — вони негативні. Чи є вина лікаря у смерті дитини - з'ясовує і поліція. Слідчі порушили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків.



Інна Березовська, начальник відділу комунікації управління Національної поліції в Рівненській області:

-Наразі допитані родичі потерпілого, медичний персонал у кількості 25 співробітників і пацієнти, які в той час були в лікарні. Зібрані всі матеріали та винесено постанову про проведення судово-медичної експертизи, яка скерована до бюро іншої області. Хоч розслідування ще триває, але хірурга уже звільнили. А в разі доведення його лікарської помилки, яка призвела до смерті дитини, лікарю загрожує від 3-х до 5-ти років за гратами.

Рівненського лікаря, якого звинувачують у смерті дитини, захищає мати

Батьки Миколки, які виховують іще двох дітей, будь-що прагнуть справедливості.

Наталія Антонюк, мама померлої дитини:
- Хочу, щоб лікар поніс відповідальність за свій вчинок. Тому що безнаказанність, яка діє в системі, призводить до таких трагедій.

За матеріалами телеканалу "Україна"






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ