Ми у Facebook
16.11.2015, 11:00

Рівненського лікаря, якого звинувачують у смерті дитини, захищає мати

Миколка (фото vse.rv.ua)

Минулого тижня посеред ночі до рівненської обласної дитячої лікарні доставили п’ятирічного хлопчика із підозрою на апендицит. Дитину мали б готувати до операції. Та о пів на восьму ранку, із невідомих поки причин, хлопчик помер у батька на руках. Рідні у смерті хлопчика звинувачують лікарів.
Медики із висновками не поспішають, адже зібралися на консиліум тільки через тиждень після трагедії, в той день, коли правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Прокуратура Рівного розслідує загибель в лікарні 5-річного хлопчика

Рівненським журналістам вдалося дізнатися, що в адміністрації Рівненської обласної дитячої лікарні вирішили не чекати закінчення слідства. Попри відсутність результатів патолого-анатомічного дослідження, там вже «призначили» крайнього – завідуючого відділенням планової хірургії Костянтина Думановського. Саме цей лікар чергував у відділенні, в якому кілька останніх годин свого життя провів п’ятирічний хлопчик.

ВІДЕО: на Рівненщині дитина померла від грипу

Керівник Рівненської лікарні, де померла дитина, підозрює, що медики зробили для порятунку не все

Наразі лікар Думановський перебуває у лікарні із гіпертонічним кризом. Натомість, прокоментувати ситуацію погодилася його мати Марія Думановська, яка все життя пропрацювала в медицині. А останні 17 років (до квітня цього року) працювала в обласному управлінні охорони здоров’я.

Лікар, з вини якого у Рівному померла дитина, призначення робив без огляду пацієнта?

- Це іде відверта травля мого сина. Я навіть здогадуюся, хто це робить. Схоже, що це роблять ті ж самі люди, які минулого року травили мого чоловіка, щоб змістити з посади головного лікаря Рівненської дитячої обласної лікарні. Я пропрацювала в медицині області не один рік і провела не одне розслідування за фактами смертей у лікувальних закладах. Однак, жодного разу ми не проводили розслідування без результатів патолого-анатомічного дослідження. А тут немає ні результатів даного дослідження, ні патолого-анатомічного діагнозу. Ніхто чомусь не згадує того, що цей хлопчик за два тижні до того, як поступив в обласну дитячу лікарню, лікувався у дитячій міський лікарні у відділенні пульмонології з діагнозом лімфаденіт. Тобто, у нього могли бути проблеми з імунною системою, або інші захворювання, про які сьогодні ще не знаємо без результатів патолого-анатомічного дослідження. Відомо, що звідти його виписали з покращенням. Мовчать так само і про те, що хлопчика, до того як він потрапив у відділення мого сина, оглядали ще один черговий хірург Федір Аврука та двічі оглядала лікар-педіатр приймального відділення, яка має вищу кваліфікаційну категорію з педіатрії Марія Савицька. Обидва після огляду визначили стан дитини, як середнього ступеня важкості. Натомість, звинувачують у смерті дитини мого сина, у відділенні якого хлопчик пробув заледве чотири години. У мене самої є онук, якому, як і тому хлопчику, 4,5 роки. Не доведи Боже таке пережити. Я дуже співчуваю батькам тієї дитини, але не хочу, щоб всю відповідальність за смерть цього хлопчика перекладали на плечі мого сина.

Джерело:Прес Центр





На правах реклами