Ми у Facebook
18.12.2015, 08:30

Поради рівнянам: що робити волонтеру, який постраждав у зоні АТО

Кабмін роз'яснив питання виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення АТО.
Кабінетом Міністрів України прийнято постанову про захист та допомогу волонтерам, що перебувають у зоні АТО.

Зазначеною постановою передбачено виплату одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту.

Допомога виплачується у разі:

загибелі (смерті) волонтера – з дати смерті, що зазначена у свідоцтві про смерть;
встановлення інвалідності – з дати, що зазначена у довідці медико-соціальної експертної комісії.

У разі загибелі волонтера одноразова грошова допомога виплачується у розмірі 500 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб на дату смерті, членам сім’ї, батькам та утриманцям загиблого (померлого) волонтера у рівних частинах.

У разі встановлення інвалідності внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) одноразова грошова допомога виплачується волонтеру залежно від групи інвалідності у розмірі:

250 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб,- інвалідам 1 групи;
200 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб,- інвалідам 2 групи;
150 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб,- інвалідам 3 групи.

Розмір одноразової грошової допомоги у разі встановлення інвалідності внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) визначається виходячи з прожиткового мінімуму, чинного на дату встановлення інвалідності.

Для оформлення одноразової грошової допомоги необхідно звертатись до міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги, утвореної Державною службою у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ