Ми у Facebook
18.12.2015, 10:20

Рівненщина: у Птичі знову штурмують храм

У церкві розпочалось протистояння між представниками різних патріархатів.
"У Птичу знову завезли московських монахів-гастролерів. Багато.
П'ятеро прихожан закрились у храмі, чекають на штурм. Міліції нема, відкликали. Я їду туди. Хто може - підмогніть", - пише активіст Юрій Поліщук у соцмережі.

За неперевіреними даними, на місті сутичок є постраждалі.



Нагадаємо, перше загострення конфлікту у Птичі, що на Рівненщині було ще навесні. Тоді привезені тітушки намагалися силою захопити будівлю храму. Місцеві мешканці не впускали їх до храму, і це скінчилося бійкою.

Майже місяць тому назад у церкві зачинились місцеві жінки й оголосили голодування. Вони, як і більшість села, хочуть, щоб у церкві служив священик Української православної церкви Київського патріархату.

Помирити вірян у селі Птича на Рівненщині владі не вдалося

Боротьба за церкву в селі Птича Дубенського району між парафіями Київського і Московського патріархатів розгорілася наприкінці 2014 року. Конфлікт виник через те, що більшість селян вирішили, що храм, якому понад сто років, і який вони та їх батьки-діди будували, має підпорядковуватися Київському патріархату. Представники ж УПЦ МП були проти цього. Ділили приміщення храму впродовж кількох місяців, а 7 квітня крапку в цій справі поставив суд.





На правах реклами