Ми у Facebook
19.12.2015, 16:30

Поради рівнянам: як зареєструвати авто за новими правилами

Поліцейські роз'яснили нюанси нової процедури продажу і купівлі автомобіля.
Нині операція купівля-продаж буде безкоштовною та швидкою, адже довідка-рахунок, за оформлення якої потрібно було сплатити від 400 до 1200 гривень - не потрібна.

Для водіїв достроково скасували спецмита на автомобілі

Тепер серед документів, які засвідчують правомірність продажу транспортних засобів, введено договори купівлі-продажу транспортних засобів, а також інші договори (міни, дарування та ін.). Причому оформлення безкоштовних договорів купівлі-продажу буде проводитись безпосередньо в територіальних сервісних центрах МВС.

Нині при переоформленні автомобіля продавцеві і покупцеві достатньо подати до територіального сервісного центру МВС, незалежно від місця їхнього перебування, самостійно складений договір, який сторони попередньо підготували і подали (без підписів) для реєстрації в сервісний центр.

Можливий і інший варіант: особи, які мають намір укласти угоду, можуть скористатися бланком договору, що є у центрі. Бланк заповнюється сторонами власноручно в присутності працівника центру. Якщо ж особам потрібна будь-яка допомога стосовно заповнення бланка — вони можуть звернутися до адміністратора центру, який зобов'язаний надати консультацію.

Проте, відповідальність за зміст договору та його виконання покладається лише на осіб, що його укладають — про це попереджають працівники центру заздалегідь.

В процесі укладення угоди працівник сервісного центру зобов'язаний провести перевірку транспортного засобу за наявними базами даних та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. В разі, якщо транспортний засіб не перебуває в розшуку чи арешті, працівник сервісного центру реєструє угоду між покупцем і продавцем.

Цією послугою автовласники можуть скористатися незалежно від місця реєстрації чи проживання фізичної особи або місцезнаходження юридичної особи.

За повідомленням відділу управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Рівненській області.





На правах реклами