Ми у Facebook
25.12.2015, 15:00

На Рівненщині діти придумали дешеві винаходи для реабілітації інвалідів

Дубенські підлітки, які займаються на місцевій станції юних техніків, на днях вразили дорослих своїми надзвичайно практичними розробками, котрі були представлені на обласному змаганні винахідників та раціоналізаторів.
Особливістю винаходів юних дубенчан є не тільки практичність, але й дуже невисока вартість виробництва придуманих ними пристроїв. Юні винахідники переконують, що якщо знайдеться спонсор, який випускатиме їх винаходи, то можна було б з абсолютно невеликими витратами суттєво покращити життя хворих людей та інвалідів.


Семикласник з Рівного створив суперкаску для бійців АТО

Переможець змагання 14-річний Микола Гладовський представив на конкурс пристрій, який допоможе людям, що перенесли важкі хвороби і провели багато місяців у ліжку, знову встати на ноги та заново навчитися ходити. Хлопець вважає, що його винвхід міг би стати незамінним при реабілітації воїнів АТО, а також пацієнтів, які зазнали серйозних травм. Придуманий Миколою екзоскелет допомагає відновити рухомість атрофованих м'язів ніг.

Хлопець працював над своєю розробкою майже рік – довелося вивчити чимало технічної та медичної літератури.



Ще один переможець конкурсу 15-річний дубенчанин Василь Перевозчиков теж винайшов дуже корисну річ для людей з особливими потребами. Хлопець придумав, як модернізувати інвалідний візок, щоб хворий міг приймати вертикальне положення. Василь запропонував додати до візка складну рухому рамку.

Василь із сумом повідомляє, що поки що, на жаль, ніхто не зацікавився практичним впровадженням його винаходу, хоча собівартість модернізації інвалідного візка становить лише близько 3 тисяч гривень.

Якби цими чудовими розробками зацікавилися інвестори, можна було б суттєво покращити життя багатьох людей у нашій державі.

Джерело: dubno.in.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ