Ми у Facebook
30.12.2015, 18:00

Що готуватимуть рівняни на Новий рік

Рецепти яких страв уже користуються популярністю серед рівнян, визначив популярний пошуковик "Яндекс".
Так, відповідно до обчислень, рівняни імовірно нададуть перевагу традиційним стравам для новорічних святкувань. Ось найпопулярніші:

1. М’ясо по-французьки

Інгредієнти:
500 гр свинини
1 цибулина
1 помідор
3 свіжі шампіньйони
гірчиця - 1,5 ст.л.
майонез - 3 ст.л.
200 гр твердого сиру
перець, сіль та приправа за смаком.

Приготування:
М'ясо наріжте такими шматками як на відбивні і злегка відбийте кухонним молоточком. Кожен шматок посипте меленою сіллю і чорним перцем та складіть один на інший.

Для соусу візьміть зернисту гірчицю, додайте до неї майонез, гарненько перетріть і лишіть на 5 хвилин, після чого кожен шматок м'яса помажте приготовленим соусом. Змастіть олією дно форми і викладіть в неї скибочки м'яса.

Печериці наріжте пластинками та обсмажте на оливковій олії. Півкільцями наріжте ріпчасту цибулю і також підсмажте. На м'ясо викладіть шар обсмаженої цибулі, потім обсмажені грибочки, кружальця помідорів, поперчіть, посоліть і посипте тертим сиром.

Розігрійте духовку і відправляйте м'ясо обсмажуватися на 15 хв. Потім збільште температуру в духовці до 250 градусів і випікайте м'ясо ще 15 хв.



2. Печінковий торт

Інгредієнти:
500 гр будь-якої печінки
300 мл молока
300 гр майонезу
200 гр борошна
6-8 зубчиків часнику
4 яйця
3 цибулини
чорний перець, сіль, рослинна олія.

Приготування:
Разом з цибулею прокрутити печінку в м’ясорубці, влити молоко і олію, вбити 3 яйця, всипати борошно, поперчити і посолити, перемішати тісто до однорідності. З приготовленої маси приготувати млинці, обсмажуючи з обох боків. Змішати майонез і пропущений через прес часник, скласти млинці один на одного, змащуючи часниковим майонезом. Зверху оформити торт тертим на дрібній тертці яйцем, звареним круто, і зеленню.



3. Салат «Мімоза»

Інгредієнти:
1 банка рибних концерв в олії
4 середніх кратоплини
4 середніх морквини
2 середні цибулини
150 гр твердого сиру
250 гр майонезу
4 яйця
зелень.

Приготування:
Насамперед потрібно відварити картоплю, моркву і яйця. Відварені продукти остудити і почистити. На дрібній тертці натерти картоплю, моркву, білки, жовтки і сир (все окремо). Цибулю дрібно нарізати, залити окропом і дати настоятися протягом 5-10 хвилин для видалення гіркоти. У салатницю викласти рибу з олією і розім'яти виделкою по всій поверхні дна посуду. Зверху змастити невеликою кількістю майонезу і далі продукти викладати шарами: натерті білки, майонез, натерту моркву, майонез, цибулю, картоплю, сіль, майонез. Зверху дрібно натерти сир і змастити майонезом.

Останній шар - прикраса салату натертими жовтками і зеленню. Перед подачею на стіл дати настоятися і просочитися в холодному місці протягом 2:00.



4. Торт «Наполеон»

Інгредієнти:
Маргарин - 400 г
Яйця - 4 шт.
Борошно - 4 склянки (по 250 мл)
Оцет 7-9% - 2 ст. ложки
Вода - 0,75 склянки

Для крему:
Масло вершкове - 300-450 г
Молоко згущене - 1-1,5 банки

Приготування:
Спочатку потрібно підготувати продукти: маргарин нарізати дрібними шматочками, ретельно змішати його з борошном, помішуючи суміш, додати яйця, холодну воду і оцет. Все добре змішати. Вимісити еластичне тісто, розділити його на 8-10 шматків і поставити в морозильну камеру на 1-1,5 год.

Тісто виймати з холодильника по одному шматку, розкачувати його. Розгортати його в тонкий пласт (0,3-0,5 см) і поколювати виделкою, щоб не здувався. Коржі випікати в гарячій духовці при температурі 220-240 градусів 10 хв.

Крем: в миску викласти м'ягке вершкове масло, додати згущене молоко. Необхідна кількість крему залежить від кількості коржів. Для того, щоб ретельно змастити 10 коржів, потрібно взяти 1,5 банки згущеного молока. Якщо коржів 8, можна обійтися однією банкою.
Ретельно збити вершкове масло зі згущеним молоком і добре охолодити (залишити в холодильнику на 30 хвилин). Готові коржі укласти на стіл, порівняти краї, подрібнити обрізки в крихту. Якщо всі коржі вийшли приблизно однакової величини і правильної форми, можна подрібнити в крихту один з коржів.

Підготовлені коржі змастити кремом, укладаючи один на одного. Коржі потрібно ретельно притискати один до одного. Під час намазування кремом або формування торта коржі можуть тріснути - це не страшно.
Торт "Наполеон" змастити кремом зверху і, за бажанням, з боків обсипати приготовленою крихтою. Листковий "Наполеон" витримати в холодному місці 4-5 год.



5. Салат «Оселедець під шубою»

Інгредієнти:
200 гр філе оселедця
300 гр картоплі
300 гр моркви
400 гр буряка
200 гр майонезу
1 цибулина

Приготування:
Оселедець наріжте маленькими шматочками. Цибулю подрібніть. Відваріть буряк, картоплю і моркву в мундирах до готовності, після чого почистьте та натріть на дрібну терку. Оселедець та цибулю покладіть на дно прозорої салатниці. Прозорої, бо гарно, коли видно шари овочів. Змажте цей шар майонезом. Покладіть шар картоплі і знову змажте майонезом. Так само зробіть з морквою і буряком. Прикрасити можна майонезом, зеленню, горошком та іншими овочами. Салат має настоятися хоча б 7-8 год.



Смачного!

Статті до теми:

Які страви приготувати на Новий рік

Смачні ялинки - їстівна окраса до новорічного столу

Готуємо разом: тушкована куряча грудка в кефірі

Топ-5 рецептів шоколадних десертів, які готуються за 10 хвилин [+Фото]





На правах реклами