Топ-5 рецептів шоколадних десертів, які готуються за 10 хвилин [+Фото]
Мафін в чашці
Інгредієнти:
3 ст.л. борошна
1 ч.л. розчинної кави
2 ст.л. какао-порошку
2,5 ст.л. цукру
1/4 ч.л. розпушувача тіста
2 ст.л. молока
1 яйце
2 ст.л. рослинної олії
1/2 ч.л. ваніліну.
Спосіб приготування:
У мисці добре змішати борошно, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Додати молоко, яйце, масло і ванілін. Знову перемішати виделкою до утворення однорідної густої маси.
Вилити суміш у змащену олією чашку і поставити в мікрохвильовку на найвищий режим приблизно на 90 секунд.
Подавати до столу можна з кулькою ванільного морозива.
Шоколадний брауні
Інгредієнти:
150 г вершкового масла
65 г какао-порошку (без цукру)
200 г цукру (1 склянка)
2 яйця
1 ч.л. ванільного екстракту
100 г борошна (приблизно 4/5 склянки).
Спосіб приготування:
Розтопити масло, нагріваючи в мікрохвильовці близько 30 секунд. Додати цукор, какао і ваніль, добре перемішати. Додати яйця по одному за раз, щоразу злегка збиваючи. Додати борошно і перемішати.
Змастити маслом форму, придатну для мікрохвильовки. Викласти тісто у форму. Готувати в режимі високої потужності 4-5 хвилин.
Тістечко «Картопля»
Інгредієнти:
300 г печива (краще шоколадного)
2/3 склянки згущеного молока
100 г вершкового масла
3 ст. л. какао.
Спосіб приготування:
Печиво подрібнюємо в крихту за допомогою блендера або м'ясорубки.
В окремій мисці змішуємо какао, згущене молоко, підтале масло.
Коли маса стане, як шоколадна паста - всипаємо печиво. Вимішуємо спочатку ложкою, потім руками. Формуємо з маси «картоплинки» круглої або довгастої форми і обсипаємо какао або крихтою печива.
Шоколадне фондю
Інгредієнти:
200 г шоколаду
100 мл вершків
фрукти за смаком.
Спосіб приготування:
Розтопіть шоколад на водяній бані. Додайте вершки і розмішайте до однорідного стану. Розлийте по порційних формочках і подавайте з фруктами. Фрукти нанизуйте на вилки або шпажки і макайте в шоколад. Можна розтопити шоколад в каструльці для фондю і поставити на підігрів.
Шоколадний кекс
Інгредієнти:
40 г вершкового масла
1/2 склянки цукру
1 яйце
1 ч.л. ванілі
1/4 склянки молока
1/2 склянки борошна
2 ст.л. какао-порошку
1/4 ч.л. розпушувача
трохи солі.
Спосіб приготування:
Змастіть рослинним маслом невелику миску для мікрохвильовки. Ретельно змішайте розм'якшене вершкове масло, цукор, яйце, ваніль і молоко.
Додайте борошно, какао-порошок, розпушувач і сіль. Перемішайте і викладіть тісто в змащену миску.
Накрийте і готуйте в мікрохвильовці на максимальному режимі 2-3 хвилини - поки кекс не стане пружинити при натисканні. Оскільки всі мікрохвильовки готують по-різному, час готування для вашої може бути трохи іншим. Дайте охолонути, потім накрийте зверху тарілкою і переверніть.
Смачного!
Статті до теми:
Як приготувати йогурт в домашніх умовах: рецепт від читачки
Смачний пудинг з творогу в мікрохвильовці [РЕЦЕПТ]
Зимовий десерт: гарячі «сніжки» з печених яблук
корисні поради господиням, 10 хв., шоколадні десерти, рецепти, десерти
У Рівному оцінюватимуть готовність до інтеграції ветеранів та їхніх родин
Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян підписав Меморандум про співпрацю з громадською організацією «Школа політичної аналітики — ПОЛІС».
переглядів: 122
СБУ затримала курсантку, яка готувала ракетний удар по казармах своїх одногрупників
Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
переглядів: 147
На Рівненщині ветерани можуть пройти безкоштовний ІТ-курс
Ветеранів, військових та їхні родини запрошують на безкоштовний IT-курс «DevOps Fundamentals».
переглядів: 195
У Рівному відбудеться вечір оркестрової музики
Розкішну програма оркестрової музики даруватимуть рівнянам Максим Кузьмич (фортепіано), Академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії, диригент Костянтин Кімстач.
переглядів: 180
Чим грецька кава відрізняється від турецької
Кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, а багато культур мають свій власний погляд на неї. В Італії міцний еспресо має перевагу над заварною кавою, тоді як у В’єтнамі солона кава стала сучасним трендом.
переглядів: 225