Ми у Facebook
05.01.2016, 22:00

Мегапроект “РІЗДВЯНИЙ ВЕРТЕП” в ефірі “Рівне 1”

Всі школи обласного центру та діти з районів області прославлятимуть Різдво Христове на Першому місцевому.
Різдво – це казковий час, коли кожен з нас по-особливому вірить у диво і всі ми з нетерпінням чекаємо того величного дня, коли народився Христос. Нині все частіше за гучними святкуваннями Різдва забуваються давні звичаї цього дня, які передавалися з покоління в покоління. Саме для того, щоб популяризувати серед рівненських дітей традиції співу українських колядок, відродження та збереження різдвяних звичаїв у родинах, телеканал “Рівне 1” готує соціальний мультимедійний проект “Різдвяний вертеп”.

У день Різдва Рівне чекає масштабне дійство в ефірі телеканалу “Рівне 1”. Всі школи обласного центру та діти з районів області прославлятимуть Різдво Христове на Першому місцевому. Реалізацію “Різдвяного вертепу” готує телерадіокомпанія “Рівне 1” у співпраці з управлінням освіти Рівненської міської ради.

– Телеканал “Рівне 1” має найбільше охоплення аудиторії серед рівненських телеканалів, і тому ми поставили перед собою амбітні цілі. З одного боку – це збереження звичаїв та традицій українського народу, а з іншого – виховання підростаючого покоління. В цих напрямках у нас вже є чимало напрацювань. Так, “Рівне 1” успішно реалізовує проект “Дитяча телестудія”, а нині поставили перед собою ще більш амбітну мету, – розповідає директор ТРК “Рівне 1” Віктор ДАНИЛОВ. – “Різдвяний вертеп” – це ексклюзивний проект, до якого долучилися школи Рівного та області. Ми переконані, що діти — це наше майбутнє, і ми повинні докладати максимум зусиль, щоб вони виросли гідними продовжувачами українських звичаїв та традицій. А глядачі “Рівне 1” зможуть насолодитися феєричним дійством в ефірі Першого місцевого.



Самі ж учасники проекту не приховують свого захвату від участі у проекті “Різдвяний вертеп”. Школярі розповідають, що з великим задоволенням працювали над створенням своїх образів та тривалий час розробляли сценарії своїх постановок.

– При підборі композицій ми намагалися підготувати сценарій, який показував би події Різдва Христового. У нашій інсценізації хотілося продемонструвати тільки позитивних персонажів, щоб принести в кожну домівку радість цього величного свята, – ділиться враженнями учасниця проекту, представниця рівненської ЗОШ №11 Віолета АРТАМОНОВА.

У підготовці “Різдвяного вертепу” відіграли неабияку роль зусилля команди Першого місцевого, а також педагогів-організаторів шкіл краю.

Для телеканалу “Рівне 1” – це неабиякий досвід, адже зйомки були тривалими, а розробка самої концепції — це запорука злагодженої команди авторів. Водночас організатори проекту всіх секретів не розповідають. Кажуть, на рівнян чекає безліч сюрпризів та море позитивних емоцій, які можна буде побачити в ефірі телеканалу.

– Проект, який ми готуємо на Різдво, — масштабний за своєю підготовкою та значенням. Зйомки тривали не один і не два дні, – говорить головний редактор ТРК “Рівне 1” Юліана ТЕТ. – Школярі дуже старалися, і наша команда теж доклала неабияких зусиль. Це буде проект, яким варто насолодитися в Різдвяну ніч, і ми запрошуємо всіх переглянути “Різдвяний вертеп”.



Педагоги-організатори наголошують: попри те, що репетиції займали багато часу, школярі з радістю проходили цей етап підготовки.
– Дітям дуже подобаються репетиції. Вони з радістю долучаються до відродження українських традицій. Не можу не підмітити, що подібні заходи дуже об'єднують колектив, – ділиться враженнями педагог-організатор НВК №2 Ольга ГРЕБЕНЮК. – Попри те, що репетиції відбувалися після уроків не було такого, щоб хтось не хотів залишатися. Ми всі разом збиралися і співали-колядували, а що з цього вийшло – оцінять глядачі.

Проект “Вуличні вертепи” для Рівного не нова ідея, проте завдяки трансляції в ефірі Першого місцевого ще більша аудиторія матиме можливість долучитися до відродження давніх традицій нашого народу.
– Велика цінність цьогорічного проекту в тому, що це не просто фестиваль лиш вуличних, а й телевізійних вертепів. Тим самим помножена кількість людей, які побачать це дійство, – говорить заступник міського голови Рівного Галина КУЛЬЧИНСЬКА. – Ми вдячні за таку прекрасну ініціативу телеканалу “Рівне 1”.

Нині ще кипить робота над підготовкою унікального проекту “Різдвяний вертеп”. Телеверсію захоплюючого святкового дійства всі рівняни зможуть побачити на Першому місцевому 6-7 січня. Тому не пропустіть можливість стати свідками неймовірного видовища!



"Різдвяний вертеп на Рівне 1" вийде в ефір в кількох частинах.
7 січня - з 19 по 22 год.
8 січня - з 15-30 до 17 та з 20-30 до 22 год.
9 січня - з 19 до 22 год.





На правах реклами