07.01.2016, 16:00

Рецепт на Різдво: тістечка з горiховим кремом

4 яйця, 140 г цукру-піску, 120 г борошна, півпачки ванiльного цукру, 1 чайна ложка порошку для печива. Крем: 100 г вершкового масла, 2 жовтки, 140 г цукрової пудри, 100-150 г почищених волоських горiхiв, 2-3 чайні ложки молока, 2 чайні ложки горiлки або коньяку, 2 краплі ромової есенцiї.
З половиною цукру добре розітріть яєчнi жовтки, з рештою збийте білки.

Усе обережно перемiшайте, додайте невеликими порцiями борошно, змішане з порошком для печива.

Випiкайте не менше півгодини при середнiй температурi (170-180 градусів).

Охолоджений корж розрiжте на двi половини.

Нижнiй корж збризніть молоком, змiшаним з горілкою (коньяком) та ромовою есенцією, затим змастiть кремом, приготованим з масла, жовткiв, цукрової пудри та мелених горiхiв.

Верхнiй корж змастiть кремом та посипте посіченими ножем або натертими на буряковій тертці горiхами. Відкладіть у прохолодне місце.

Перед тим, як подавати, наріжте корж на квадратні або трикутні тістечка.

ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Найкращі рецепти: 12 пісних страв на Свят-вечір
Різдвяне печиво
Печиво "Ванільні баранці та змійки"
Торти та десерти
Щасливе Рівне