Ми у Facebook
08.01.2016, 11:00

Як рівненські чоловіки борються з похміллям? [ОПИТУВАННЯ]

Ще вчора ввечері сьогоднішній ранок Вам не видавався таким жахливим. Ви сиділи у барі або в друга, наповнювали чарчину й забували про всі турботи та негаразди.
Попри те, ранок наступного дня приніс головний біль, роздратованість та втому. А що, коли Вам ще й за півгодини на роботу або в гості?
Більшість чоловіків можуть пригадати хоча б кілька таких ситуацій, тому ми поцікавились у рівненських представників сильної статі як вони борються з похмільним синдромом?

Микола ,студент
«В мене практично його не буває. Я багато я не п'ю, але якщо ж все таки мій організм говорить «фє», то я просто вмикаю чоловічу силу волі і дозволяю йому самому боротися з цією проблемою. Я вважаю, що організм повинен сам подавити ці неприємні відчуття. А я з словами: « О Боже, за що це мені?», спостерігаю за цим. Іншими словами, я не борюся з похміллям.

Ярослав, лікар
«Найпростіше – багато пити і багато спати. А для сверх крутих рокенрольщиків 150 грам і все буде добре!»

Андрій, непрацюючий
«Попри те, що я вже майже перестав вживати алкоголь, все ж з минулого досвіду дещо пригадаю. По-перше, сон. По-друге, робота – добряче попрацювати, пропотіти і будеш як новий. Якщо ж треба буде сідати за кермо, то можна випити ще сорбенту або активованого вугілля».

Петро, електромонтер
«Я випиваю в міру. Скільки це міра? Для всіх це різні об’єми, але моя міра – 150 грам коньяку або бокал пива. Тоді ні з цим і ні з ким боротись не треба».

Вадим, підприємець
«Якщо чесно вже давно не прокидався щоб вранці було похмілля. Колись то бувало і як демонструвала практика, щоб швидше пройшло похмілля, то вранці треба звільнити організм від залишків вчорашнього алкоголю, прийняти душ і добре поїсти. А взагалі то на ранок болить голова бо судини звужуються і треба їх чимсь розширити. Дехто робить це пивком, дехто 50 грам, але таке лікування може призвести до запою. Я ще рекомендую наповнити організм вітамінками, бо зловживання алкоголем призводить до втрати організмом поживних речовин».

Микола, лаборант
«Чисто із досвіду скажу, що випити зранку символічних 50 грам – це найгірший стереотип. Так роблять тільки істинні алкоголіки. Також розвію міф про контрастний душ - від цього добряче стрибає тиск, і мінімум - почне більше боліти голова. Різні розсоли – теж не завжди допоможуть. Як на мене, найкраще від похмілля допомагає тепла ванна. Просто все виходить через шкіру, а ванна добре змиє токсини. Потім, протягом перших двох годин, як прокинувся, треба пити багато води. Бажано - "Поляну Квасову" - вона не лупить по шлунку, і освіжає. Три літри за дві години - якраз норма. Вугілля ніякого їсти також не потрібно – пізно просто. А от аспірин (він розріджує кров і трохи з бошні симптоми знімає) чи цитрамон - із дві таблетки буде добре. До цього всього б не завадило пачку аскорбінок солодких схавати, або ж, в ідеалі - "Ундевіт" - він 9 грн. десь коштує. Вітамн С - прискорює роботу печінки, В - допомагає їй робити. Для мозку ще непогано допомагає глюкоза - тобто напитися чаю (бажано трав'яного - чорний вимиває вітамін В, а в зеленому багато кофеїну – знову шкода серцю).
Загалом - після таких процедур - через годинку-дві - на ногах».

Коли голова БО-БО

Ще частина чоловіків відповіла, що з похміллям вони не борються через одну найпростішу причину – алкоголь вони просто не вживають.

Все ж серед основних порад як побороти тяжке похмілля можна викоремити наступні:
1.Теплий душ чи ванна – позбавляє зайвих запахів.

2.Медична допомога домашньої аптечки – аспірин, но-шпа допоможуть позбавитись головного болю, понизити тиск, покращити роботу печінки.

3.Якщо після похмілля Вам у далеку дорогу чи на роботу – займіть правильне місце у громадському транспорті. Сідайте лише в сторону руху транспортного засобу.

4.Вода – не забувайте пити більше простої води.

5.Працюйте стоячи – так, місія не з легких, коли світ навколо вас просто крутиться під ногами. Але вертикальне положення швидше настроює організм на робочий режим.

6.Станьте добровольцем-доставщиком – якщо на роботі потрібно сходити за папером, занести рахунки – йдіть. Цей хитрий план допоможе позбавитись від ламп, комп’ютерів, духоти та шуму, що можуть спровокувати «дивну» реакцію організму.

7.Навантаження на білок – хоч як би здавалось, що організм не хоче приймати у себе їжу, все ж крім води потрібна також достатня кількість білка, який відновить сили. Спробуйте перекусити яйцем, сиром або м’ясом птиці.

8.Запасіться газованими напоями – після води можна пити газовані напої. Наприклад, «Спрайт» допоможе знизити рівень ацетальдегіду в організмі (фермент, що викликає синдром похмілля).





На правах реклами