Ми у Facebook
08.01.2016, 14:00

Медицина та освіта: що потрібно знати об’єднаним громадам про реформу

Кожна з п’яти об’єднаних громад Рівненщини вже отримала з Міністерства фінансів затверджені субвенції на освіту та охорону здоров’я.
Завдяки прогнозованим субвенціям, усі громади прийняли бюджет на 2016 рік. Нині працюють над створенням професійної команди, яка налічуватиме від 15 до 25 осіб. Це, пояснює директор Офісу реформ у Рівненській області Руслан Сивий, буде своєрідна міні-адміністрація.

Коли новостворені громади Рівненщини набудуть юридичного статусу?

Зокрема, вже з першого січня громади мають самі нараховувати зарплатню освітянам. Також для випускників шкіл у нових громадах вже замовили атестати про освіту.

Ще освітянам продовжать допомагати у реалізації програми шкільний автобус. На її реалізацію область вже отримала кошти. Однак вона працюватиме з розрахунку 50 на 50 за умови, що громада передбачає оптимізацію навчальних закладів.

Отримали громади субвенцію на первинну і вторинну ланку охорони здоров’я. Тепер громади даватимуть гроші у район, на обслуговування своїх мешканців у районних лікарнях. За рахунок такого розподілу субвенцій вже у 2016 році, до прикладу Гощанський район, недоотримає 27% коштів на медицину. Адже там утворилося дві ОТГ, які склали третину мешканців району. А субвенція на медицину розраховується за формулою, з розрахунку на кожного мешканця.

За матеріалами прес-служби РОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини