Ми у Facebook
15.01.2016, 10:40

Як на Рівненщині протестувальники зводили снігові барикади (ВІДЕО)

Фото http://rivnepost.rv.ua

Мешканці села Здовбиця Здолбунівського району не хочуть, щоб до них звозили сміття.
- Барикада нам дозволить контролювати дорогу. Як бачите, зараз не перекриваємо дорогу для транспорту, лише для сміттєвозів. За іронією долі небесна канцелярія нам допомогла, вчора випало багато снігу, - пояснюють селяни.

Роман із товАришем зі снігу зводять ось такий мур. Щоби машини, що звозять сюди непОтріб.

Роман Красовський, житель с. Здовбиця:

- Стан сміттєзвалища незадовільний. Воно експлуатується, але жодних робіт з рекультивації та прибирання, будь-якого впорядкування немає. Всі сміття возять, але впорядкування немає.

Поблизу Рівного бойкотують сміттєзвалище (+ФОТО)

Зараз полігон засипаний снігом. Під цією "ковдрою" - тонни непОтребу - пляшкИ, пакети та харчові недОїдки. Їх звозять у село з райцентру Здолбунів, де мешкає понад 25 тисяч людей. Селяни скаржаться на сморід. Кажуть, місто полігоном користується, а от грОшей на його утримання до сільського бюджету - не сплачує.

Світлана Година, Здовбицький сільський голова:

- Здолбунівська міська рада має нам надати документи, на підставі яких вони користуються цим сміттєзвалищем і суми, які сплачують за користування, бо ми їх не знали та не отримували.

Скоро на Рівненщині вперше обиратимуть старост селищ

На переговори до селян влада райцентру не вийшла. Чиновники пояснили: закрити сміттєзвалище не зможуть - бо просто нема куди вивозити відходи. Утім, пообіцяли призначити відповідального.

Сергій Кондрачук, голова Здолбунівської райдержадміністрації:

- Я своїм розпорядженям вписав чітку дату — до 1 лютого поточного року потрібно виготовити вказані документи та юридично оформити цей смітник на себе, щоб було кому виставляти претензії та щоб суб'єкти господарювання сплачували всі податки в місцевий бюджет села за користування сміттєзвалищем.

Кому скасували пільги на проїзд у новому році (+ІНФОГРАФІКА)

Поки чиновники шукають, хто впорядкУє звАлище - селяни лише зміцнюють перепОни для машин.

Проїзд на сміттєзвалище селяни обіцяють блокувати і вдень, і вночі. Ці барикади розберуть, коли керівництво райцентру наведе там порядок.





Канал "Україна"





На правах реклами