Ми у Facebook
16.01.2016, 15:00

Цей рік буде роком децентралізації

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.
За його словами, кошти, які будуть спрямовані на інфраструктуру і регіональний розвиток, мотивуватимуть місцеві громади створювати робочі місця і дадуть можливість у 2016 році забезпечити точкове зростання економіки, сприятимуть розвитку малого і середнього бізнесу.

На Рівненщині зареєстрували ще 4 громади

«2016 рік стане роком децентралізації. Реформа вже вийшла на рівень реалізації та імплементації. Було не просто проголосувати та ухвалити необхідні для реформи закони, провести фінансову підтримку громад, однак найскладніший етап – імплементація на місцях – ще попереду», - розказав урядовець.

Геннадій Зубко додав, що зараз Мінрегіон розробляє стратегією регіонального розвитку. Найближчим часом буде представлена загальна стратегічна карта, яка віддзеркалить загальне бачення розвитку країни, інфраструктури, формування перспективних планів і громад.

Дубно об'єднають з десятьма селами

Він додав, що 159 громад, які вже об’єдналися, з 1 січня отримали прямі бюджетні розрахунки. Тепер вони можуть напряму отримати медичні й освітні субвенції і базові дотації.

«У 2016 році Держбюджетом передбачено 1,9 млрд. грн. на соціально-економічний розвиток, зокрема, на основі стратегії регіонального розвитку, 1 млрд. грн. — на підтримку об’єднаних територіальних громад, пріоритетом для цих коштів стануть дороги та ЦНАПи, 3 млрд. грн. — на фінансування Державного фонду регіонального розвитку», — повідомив Віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що Мінрегіон є ключовим міністерством, яке впроваджує реформу децентралізації в країні.






На правах реклами