Ми у Facebook
19.01.2016, 11:00

У Рівному таки буде пам’ятник Тарасові Бульбі-Боровцю

Встановити його планують на проспекті Директорії у Рівному, де заклали та освятили його наріжний камінь.
Голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук звернувся до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з проханням ініціювати відзначення на державному рівні 75-річчя з дня створення Української повстанської армії «Поліська Січ». Зокрема, у листі йдеться, що в час, коли Україна веде запеклу боротьбу за суверенітет та територіальну цілісність, важливо пам’ятати про героїв, які боролися за її незалежність у минулому. Одним з таких Героїв є Тарас Бульба-Боровець, який 28 червня 1941 року видав наказ про створення повстанських загонів. Саме цю дату й вважають днем народження УПА «Поліська Січ».

На Рівненщину передали нагороди Бульби-Боровця [+Фото]

До плану заходів з відзначення ювілею УПА «Поліська Січ» хочуть включити виготовлення та встановлення пам’ятника Тарасові Бульбі-Боровцю. Макет монументу вже готовий. А встановлять постамент на проспекті Директорії у Рівному, де заклали та освятили його наріжний камінь.

З нагоди відзначення 75-річчя створення УПА «Поліська Січ», на Рівненщині відбудеться низка масштабних заходів. Зокрема, в області діятимуть патріотичні юнацькі спортивно-вишкільні табори та сплави, участь у яких братимуть діти зі всієї України. Окрім того, відбудуться міжнародні конференції та форуми щодо ролі УПА «Поліська Січ» у національно-визвольному русі та її значення у відновленні Української держави.

Юрій Журавель долучився до творення "Мальованої історії Незалежності України"

Перш за все, хочемо щоб про діяльність та історію «Поліської Січі» дізналося більше людей, особливо дітей та молоді з інших областей. Тому покажемо їм місця базування повстанців, як вони жили та боролися за незалежну Україну. На прикладі конкретних героїв — Української повстанської армії, потрібно формувати у наступних поколінь високу патріотичну свідомість, любов до Батьківщини та турботу за свій народ, — підсумував Володимир Ковальчук.






На правах реклами