Ми у Facebook
25.01.2016, 11:40

«Спортлідер+» серйозно ускладнив вихід МФК «Кардинал-Рівне» у play-off [+Відео]

В останній домашній грі регулярного чемпіонату Екстра-ліги рівненський «Кардинал» приймав команду з Хмельницького. Для гарантування продовження боротьби на етапі play-off рівненчанам потрібна була тільки перемога, але натомість «кардиналівці» крупно поступилися супернику з рахунком 2:6.
Початок матчу 17 туру виявився за гостями. Гол у ворота «кардиналівців» назрівав і матеріалізувався на 10-ій хвилині. Шеремета головою із своєї половини відпасував праворуч на Педяша, який відразу в дотик прострілив у центр воротарського, де Мартинюк, ефектно уникнувши підкату від Сондака, холоднокровно «пробив» Свинарчука – 1:0.

Майже відразу господарі могли зробити рахунок на табло рівним. Піддубний, вигравши м'яч після позиційної помилки Подлюка, підробив собі шкіряний снаряд під «робочу» ногу і холоднокровно пробив у ліву «шістку» – стійка.

Через декілька хвилин «кардиналівці» заробили право на перспективний штрафний удар в епізоді, коли Мартинюк у безпосередній близькості до власного карного майданчика ціною «гірчичника» зупинив прорив Піддубного. До м’яча підійшов Андрій Кіданов, і замість передачі під удар партнеру, яка відверто напрошувалася, сам пробив у ближній кут, і м’яч, вдарившись об стійку, затріпотів у сітці воріт дезорієнтованого Бакинського – 1:1. На куражі господарі паркету могли схилити шальки терезів на свою користь, однак розкішний удар Піддубного у «дев’ятку» після скидки Басича, на щастя для хмельниччан, прийшовся у хрестовину.

А от відповідь гостей виявилася результативною - Власович з кутового прострілив у напрямку одинадцятиметрової позначки, і Хамдамов, зігравши на випередження, пробив точнісінько у ліву «шістку», забивши свій дебютний м’яч у Екстра-лізі – 2:1. Не встигли «кардиналівці» як слід прийти в себе, як вже майже відразу знову були вимушені розпочинати гру від центральної лінії. Після затяжної атаки хмельниччан Калуков націленим пасом вивів на ударну позицію Власовича, і той холоднокровно пробив з розвороту точнісінько у праву «дев’ятку» – 3:1.

Після нетривалої розвідки в дебюті другого тайму, поступово ініціативою заволоділи господарі паркету. На 29-ій хвилині голкіпер хмельниччан виявився безсилим врятувати свою команду. Новак, на швидкості обігравшись із Басичем, влучно пробив на техніку у праву «шістку» впритул із стійкою, скоротивши відставання у рахунку до мінімуму – 2:3.

Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій гравців «Спортлідера+», які стали активніше діяти в атаці, застосовуючи при цьому максимальні швидкості на майданчику. На 32-ій хвилині. Шеремета розкішним пасом врозріз із своєї половини вивів на ударну позицію Хамдамова, який пробив у протихід Свинарчуку та оформив дубль у цій зустрічі – 4:2. Роман Ковальчик після цього прийняв рішення перейти на гру у п’ять польових, випустивши на паркет у воротарській футболці Шеремету, і цей тактичний хід доволі швидко увінчався успіхом для хмельниччан. Після швидкого переходу від оборонних дій до атакувальних, Хамдамов відпасував ліворуч на Шеремету, той в свою чергу відразу прострілив на дальню стійку, де ніким не прикритий Калуков потужним ударом під поперечину забив свій чотирнадцятий м’яч у чемпіонаті – 5:2.

На останніх секундах матчу «Спортлідер+» використав черговий провал «Кардинала» у захисті. Педяш цілком міг би забивати і сам, але відпасував ліворуч на набігаючого Калукова, який потужним ударом в правий верхній кут встановив остаточний рахунок у матчі – 2:6 на користь Хмельницького.

Наразі в Екстра-лізі наступає чергова пауза, пов’язана із участю національної збірної України з футзалу у фінальній частині чемпіонату Європи. Тому свій заключний матч у регулярному чемпіонаті МФК «Кардинал-Рівне» проведе 20 лютого у Франківську проти місцевого «Урагана». Там рівненчанам потрібна буде лише перемога. Саме при такому результаті та втрати очок криворізьким «Приватом» у грі проти харківського «Локомотива» рівненський клуб підніметься на восьме місце, що дає право зіграти у play-off.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Кардинал-Рівне» успішно здолав перший кубковий бар’єр

У Києві «Кардинал-Рівне» мінімально поступився «ЛТК-Інбев-НПУ»

Протокольні дані.

МФК «Кардинал-Рівне» – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 2:6 (1:3)

Арбітри: Вовчок Ярослав (Івано-Франківськ), Хомич Олена (Луцьк)
Спостерігач арбітражу: Кузьменко Василь (Київ)

Голи: А. Кіданов (12), Новак (29) – Мартинюк (10), Хамдамов (14, 32), Власович (15), Калуков (32, 39)

«Кардинал-Рівне»: Свинарчук – Басич (кап.), Новак, Кручок, Піддубний – Ю. Сондак, А. Кіданов, Зелінський, Ю. Кіданов – Гарбарук, Жак, Чудля, Кушнір. Запасні: Гурко
Головний тренер: Сергій Піддубний

«Спортлідер+»: Бакинський (кап.) – Щербань, Мартинюк, Педяш, Шеремета – Калуков, Власович, Подлюк, Хамдамов – Ярмош. Запасні: Тимощук, Сагайдачний
Головний тренер: Роман Ковальчик
Попередження: Мартинюк (12), Подлюк (23)











На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ