Ми у Facebook
27.01.2016, 17:40

Облрада закликала парламент не голосувати за особливий статус Донбасу

Володимир Ковальчук

Президія Рівненської обласної ради звернулася до Верховної Ради України щодо відхилення змін до Конституції України про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.
Зокрема у листі йдеться про те, що російські окупанти, які анексували Крим і розпочали війну на Донбасі, воліють легалізувати свої загарбницькі дії і змусити міжнародну спільноту визнати псевдодержави – так звані ЛНР та ДНР, які сьогодні повністю контролює Москва.

Кузнецовськ поскаржився Яценюку на начальника обласного пенсійного фонду

Ми закликаємо народних депутатів не голосувати за особливий статус Донбасу, оскільки таким чином вони виправдають вбивства наших братів та батьків. Це буде плювок на могили наших героїв, які свої життя поклали у боротьбі за єдину Україну. Влада зараз має не надавати особливий статус самопроголошеним республікам, а взяти під контроль кордон з Росією і тоді, з позиції сили, говорити з так званими ЛНР і ДНР та судити терористів, – впевнений голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук.

Керівник лікарні - проти лікаря, якого звинувачують у смерті дитини

Разом з тим, Володимир Ковальчук відзначив важливість прийняття змін до головного закону держави щодо децентралізації. Однак, на його переконання, у жодному разі не можна голосувати за зміни, які стосуються особливого статусу Донбасу.

«Сьогодні на вас дивиться вся країна. І лише від вас залежить, ким ви увійдете в українську політику: захисниками соборності чи тими, хто розділить відповідальність за знищення України, як єдиної держави
», – зазначається у зверненні до народних депутатів.






На правах реклами