Ми у Facebook
04.02.2016, 14:00

За добу жителів Рівненщини ошукали на 55 тисяч гривень

Попри постійні застереження правоохоронців, мешканці краю знову і знову потрапляють на гачок телефонних та інтернетних шахраїв.
Лише 2 лютого до поліції звернулися шестеро ошуканих, які «подарували» аферистам майже 55 тисяч гривень.

85-річна жителька селища Квасилів Рівненського району віддала шахраям 1400 доларів США за лікування сина, який нібито потрапив до реанімації. Як з’ясувала пізніше жінка, син перебував удома цілий і неушкоджений.

Як повернути вкрадені з банківської картки гроші (ІНФОГРАФІКА)

На мобільний телефон 51-річного військовослужбовця з Рівненського району зателефонував невідомий та представився працівником банку. Чоловік повідомив шахраю свої персональні дані картки, після чого з його рахунку зникли 8 тисяч гривень. У такий же спосіб своїх заощаджень позбулися 35-річний рівнянин — 613 гривень та 42-річна жителька Корецького району — 500 гривень.

Крім цього, аферисти у мережі Інтернет вкотре знайшли покупців своїх неіснуючих товарів. 34-річний житель Березного ще 23 січня оформив замовлення на ноутбук. Чоловік здійснив передоплату двома платежами на суму 4800 гривень, однак отримавши кошти, продавець не вийшов на зв'язок, грошей не повернув і замовлення не виконав. А 33-річна рівнянка перерахувала аферистам 1450 гривень за одяг, який обрала на одному із сайтів оголошень і досі його не отримала.

Поради рівняннам: як не стати жертвами шахраїв [+ПОРАДИ]

Правоохоронці застерігають, аби не стати черговою жертвою шахраїв не варто робити поспішних вчинків. В жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити банківських рахунків, адже працівники банківських установ не проводять операцій з коштами у телефонному режимі. У випадку купівлі товару не перераховуйте гроші, поки не отримали замовлення.

За матеріалами відділу комунікації
ГУНП в Рівненській області






На правах реклами