Ми у Facebook
06.02.2016, 08:00

Вітаємо Оксан із днем ангела!

6 лютого Православна Церква вшановує пам'ять святої блаженної Ксенії Петербурзької (ХІХ).
Покровителькою імені є Ксенія Петербурзька. Якщо говорити про ті якості, які властиві власниці даного імені, це насамперед доброта, чуттєвість, ніжність, вірність. Її чесність стосовно людей вражає навколишніх. Вона завжди рада допомогти ближньому в біді.

Її сходження до вершин святості почалося з особистої трагедії: раптово помер чоловік. Молода дружина була вражена тим, що він залишив цей світ, не встигши ні покаятись, ні причаститись. Свята Ксенія сподівалася своїми подвигами вимолити прощення гріхів чоловіка. Одягнувши його костюм і, роздавши все своє майно, вона взяла на себе тяжкий хрест юродства.

За її подвиги блаженна удостоїлась дару прозорливості. Свята Ксенія Петербурзька несла свій хрест 45 років і спочила близько 1803-го року. На її могилі на Смоленському кладовищі у Петербурзі з часом була споруджена кам'яна каплиця. Нині - це одна із визначних святинь міста. Там спочивають мощі блаженної Ксенії.



Що означає ім'я ОКСАНА
Українська розмовна форма імені Ксенія. У перекладі із грецького Ксенія - "іноземка", "мандрівниця", "гостя".

У дитинстві Оксана справляє враження похмурої й замкнутої дитини. Вона уникає гучних ігор з іншими дітьми, їй більше подобаються настільні ігри, що вимагають уваги й кмітливості. Оксана тримається самостійно, наполегливо домагається бажаного й болісно сприймає спроби хоч у чомусь їй перешкодити.

Учиться без особливої ретельності, але добре встигає по всіх предметах. Дружить в основному з дівчатками, але своїх таємниць не довіряє нікому. Оксана не впадає в око зовнішністю, тримається скромно, але в мріях будує грандіозні життєві плани.

Вийшовши заміж, Оксана залишається непередбаченою людиною. Якщо чоловік ненавмисно розбудить її вранці, то в неї може зіпсуватися настрій на весь день. Вона може зненацька захопитися чимось, почати відвідувати заняття на якихось курсах або займатися в спортивній секції. У відносинах з дітьми здатна виявити безмежне терпіння, займаючись із ними уроками. Намагається перевиховати чоловіка, але, зштовхнувшись з опором, залишає його в спокої. Важко уживається зі свекрухою.





На правах реклами