Ми у Facebook
07.02.2016, 17:00

Нові види телефонного шахрайства у Рівному

Щоб видурити в людей гроші, шахраї вдаються до все нових видів обману.
Так, у спільноті "Вилка-Мікс" рівнянка поділилася історією про те, як хотіла зняти квартиру:

"Шукала квартиру.
Потрапила на це оголошення. З власником домовились зустрітись біля "Еко". В зазначений час прийшла, але власника не було. Телефонує він через 10 хвилин, розповідає що їхав до Рівного і щось сталось з колесом в машині, просить зачекати. Чекаю ще хвилин 15. Знову телефонує і просить ще зачекати. Чекаю далі. Телефонує знову через кілька хвилин і розповідає, що він бізнесмен і на кордоні в нього стоїть фура з якимось товаром (не пам'ятаю що саме, оскільки розповідав він дуже швидко), за який потрібно терміново заплатити аванс, а він не встигає поміняти колесо і доїхати до найближчого банкомату. Просить щоб я його виручила і скинула на якийсь рахунок гроші, а він приїде і віддасть, або це буде аванс за квартиру. Мені це все не сподобалось, сказала, що грошей з собою не маю, на що він відповів: "то в мене нема ключів з собою" і кинув трубку. Назвався Тарасом, його телефони 0688903862 та 0689183442.
Будьте обережні!"



Одразу ще декілька учасників діляться своїми історіями:

- У чоловіка так "їхали" купувати машину. "Поламалися" в дорозі. Скиньте на карточку, а ми викличем евакуатор і до вас приїдемо, - Ірина.

За добу жителів Рівненщини ошукали на 55 тисяч гривень

- Або ще дзвонять людям, які продають будинки, переважно в сільській місцевості і кажуть, що самі з Криму, переїжджають в Україну і хочуть купити той будинок,бо дуже вже їм сподобався. Дзвонять ще пару днів з різними питаннями по будинку ,входять в довіру і через пару днів телефонують, що вони вже на кордоні і їх з такою великою сумою грошей не пропускають, але знайшовся один прикордонник який згідний пропустити, проте просить щоб йому скинули 200 грн на рахунок,бо так він взятку не може взяти. Це вже виглядало підозріло, проте мої знайомі, яким дзвонили - прості люди, певно і не чули ніколи про лохотрони. Відразу скинули тих 200 грн. Подзвонили сказали, що скинули, ті подякували і вибило. Після того той номер відразу став "поза зоною досяжності"... Будьте обережні, - каже Надія.






На правах реклами