Ми у Facebook
10.02.2016, 12:20

Дубно стало на захист земляка - засудженого до тюрми учасника АТО

Відповідне звернення міськрада Дубна направила Президенту, Верховній Раді та міністру МВС.
Депутати вирішили захистити свого земляка, добровольця Святослава Максимова, який служив у батальйоні міліції "Луганськ-1". Його засудили до семи років позбавлення волі.

Причиною цього стали дії Максимова у вересні 2014 року під час чергування на блокпосту поблизу Антрацита. З боку так званої "ЛНР" їхало авто і не зупинилося на вимогу. Святослав Максимов, пояснюють депутати, діяв за інструкцією: один постріл вгору, інший — по колесах авто. Так сталося, що куля потрапила у водія, який від поранення помер, а пасажири, які були в авто, замість того, щоб надати допомогу водію, побігли на окуповану територію.

"У новинах про це не скажуть", - рівненський боєць про нинішню ситуацію у зоні АТО


За це суд першої інстанції в м. Лисичанськ Луганської області вирішив позбавити Макисомва волі строком на сім років. І це, вказують депутати, попри свідчення свідків цього випадку та командирів підрозділу, а саме батальйону МВС «Луганськ-1».

Тепер справа в касаційній інстанції. Міськрада Дубна вважає несправедливим вирок Лисичанського суду, називає його "викликом для військовослужбовців ,призваних із Західної України, які найчастіше йдуть у лави військ добровільно". В подальшому, на думку деуптатів, це призведе до збільшення напруження як в рядах збройних сил, так і в суспільстві, що вигідно для «агентів кремля».

Меру Рівного надійшов лист зі сходу

У зверненні міськрада вимагає дотриматися об'єктивності при розгляді справи Максимова і додає:

"просимо негайно втрутитися в цю ситуацію, притягнути винних працівників суду та прокуратури, які неправомірно винесли вирок, до відповідальності, а також звернути увагу на те, що завдяки злочинним діям суддів і прокуратури незаконне покарання несуть ще безліч інших патріотів України, що сприяє падінню морального духу наших воїнів, які й так уже зневірились у всьому".






На правах реклами