Ми у Facebook
12.02.2016, 15:40

З ініціативи Рівненської облради на державному рівні урочисто вшанують пам’ять відомого земляка

Борис Возницький

Верховна Рада України своєю Постановою «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році» постановила урочисто відзначити на державному рівні 16 квітня 90 років з дня народження Бориса Возницького (1926-2012).
З відповідною ініціативою до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України у грудні 2015 року звернулася Рівненська обласна рада.

Визначний мистецтвознавець, директор Львівської галереї мистецтв, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв, експерт ЮНЕСКО, почесний громадянин міста Дубна, доктора honoris causa Борис Возницький народився в селі Ульбарів на Дубенщині.

– Належне вшанування пам’яті цієї видатної постаті ¬– це обов’язок нашої держави. Кабінетом Міністрів України у строк до 2 березня має бути підготовлений план заходів з відзначення у 2016 році пам’ятних дат і ювілеїв. Відтак, готуються відповідні заходи і на Рівненщині, щоби гідно вшанувати пам'ять земляка, – наголосив голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук.


Підприємливий рівнянин досі заробляє на святій воді (ВІДЕО)

Так, Державний історико-культурний заповідник у місті Дубно проводить у квітні міжнародну наукову історико-краєзнавчу конференцію. Участь в якій візьмуть представники України, Польщі, гості з ЮНЕСКО.

– На конференції передбачається розглянути такі напрямки досліджень як наукова спадщина та історіографічний доробок Бориса Возницького. Його мистецтвознавчі дослідження, діяльність в напрямку збереження української і світової мистецько-культурної спадщини. Особистість Бориса Возницького у житті і професійній діяльності. А також Дубенщина в житті Бориса Возницького, – розповіла заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника у місті Дубно Надія Любецька.

Кожен шостий мешканець Рівного отримує субсидію

Також у квітні у комунальному закладі «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради відбудуться щорічні Читання пам’яті Героя України, визначного музейника Бориса Возницького, які відбуваються тут з 2013 року.

У Львові заплановано проведення мистецьких заходів у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького, відкриття меморіальної дошки на будинку, де він жив.

Прес-служба Рівненської обласної ради






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ