Ми у Facebook
12.02.2016, 19:00

Рівненська облрада готова висловити недовіру головному поліцейському області

Постійна комісія з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією Рівненської обласної ради проголосувала за те, щоб на наступній сесії облради розглянути висловлення недовіри т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції в області Сергію Максимову.
Також депутати готові направити звернення міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та голові Нацполіції Хатії Деканоідзе з проханням звільнити Максимова з посади. Таке рішення прийняли через те, що в області зріс рівень злочинності, не розслідуються скандальні кримінальні справи, натомість Сергій Максимов ігнорує вимоги обласних обранців.

Кількість населення Рівного зменшилася

Зокрема, члени комісії запросили керівника обласного управління відзвітувати про роботу Нацполіції в області за минулий рік. Однак на засіданні присутній був заступник т.в.о. начальника ГУ Нацполіції Рівненщини Віталій Заславський. Він пояснив, що його керівник якраз перебуває на засіданні комісії, яка займатиметься переатестацією колишніх міліціонерів. Це викликало невдоволення депутатів, адже вони вважають, що Сергій Максимов не має права там знаходитися.

З ініціативи Рівненської облради на державному рівні урочисто вшанують пам’ять відомого земляка

— Це корупція у чистому вигляді. Як може керівник управління брати участь у роботі переатестаційної комісії, якщо він й сам ще не пройшов переатестацію? Як після такого люди можуть довіряти новій поліції? Я розцінюю це, як спробу тиску на членів комісії, які мають проводити переатестацію працівників поліції, — обурився голова комісії Сергій Свисталюк.

Разом з тим, проаналізувавши звіт Віталія Заславського про роботу управління Нацполіції в області за минулий рік, депутати зауважили, що злочинність на Рівненщині значно зросла порівняно з 2014 роком. Як результат, у членів комісії та присутніх активістів виникло чимало запитань та коментарів щодо роботи управління. Так, їх цікавило, як розслідуються резонансні справи, пов’язані з викраденням бурштину-сирцю з управління, арештом рівненського бійця АТО Сергія Стрільця, нападами на активістів та журналістів тощо. Однак, на більшість з них Віталій Заславський не зміг відповісти.


Віталій Заславський

Окрім того, депутатів обурив той факт, що до атестаційних комісій, які перевірятимуть колишніх міліціонерів, включили багатьох невідомих людей. За словами голови обласної ради Володимира Ковальчука, завдяки таким сумнівним особам до поліції можуть потрапити псевдоправоохоронці, яких не лише потрібно відсторонити від служби, а, подекуди, й притягнути до відповідальності.

Нардеп з Рівного "засік" прокурора на авто за 200 тисяч доларів

— Я хочу заявити, що такі перевертні в погонах не повинні потрапити до нової поліції. Думаєте, що просто так проскочите у поліцію? — звернувся Володимир Ковальчук до Віталія Заславського. — Не проскочите! А якщо проскочите, то я все зроблю, щоб вас замінити. Тому що складається таке враження, що при Максимову поліції у Рівненській області немає взагалі. Злочинів більшає, бурштин видобувають цілими селами, не боячись нікого, а керівництво управління Нацполіції й досі сидить на своєму місці. Я запевняю, ми зруйнуємо те злочинне царство, яке утворилося у Рівненській поліції.






На правах реклами